A 22 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor továbbra is elérhető marad, továbbra is ez kerül az alapváltozatba, ahol a villanymotor teljesítménye is változatlanul 77 LE, a hatótávolság pedig a legújabb módosításoknak köszönhetően a szabványos mérési ciklus szerint 240 km – reálisan 150 km. Az összes többi kivitel már a 41 kWh kapacitású telepet kapja, és ezzel párhuzamosan az első kerekeket hajtó villanymotor teljesítménye is 88 lóerőre emelkedik, itt a szabványos hatótávolság 400 km, ami mintegy 300 km reális hatósugarat jelent.
renault2
Az LG Chem úgy duplázta meg a változatlan méretű akkumulátor kapacitását, hogy az egyes cellákon belül optimalizálta azok kialakítását, így azok több energiát képesek tárolni. Azáltal, hogy nincs több cella vagy nagyobb méret, a tömeg se változott számottevően. Hollandiában egyébként már a vételárak is megvannak, az alapváltozat (77 LE, 22 kWh akku) ára 29 390 euró, a modernebb változat (88 LE, 41 kWh akku) 31 890 euróról indul – tehát 2500 euró a felára a kétszeres hatótávolságnak.

renault3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!