A David Alcraft által alapított autómárka régóta a szakmában dolgozó szakembereket foglalkoztató vállalkozás elkészült az elektromos shooting brake terveivel, már csak a pénzt kell előteremteni a sorozatgyártáshoz, amire a közösségi finanszírozást választották. 10 és 25 000 font közötti támogatásokat várnak, ezért cserébe próbautat, elektromos kerékpárt és karórákat is kapnak az adományozók.

Az Alcraft GT nevű autó egy 2+2 személyes, háromajtós kombi, ami 500 literes csomagtérrel rendelkezik. Három motorja összesen 600 LE/1139 Nm teljesítménnyel hajtja az autót, a 0-100 km/h sprint mindössze 3,5 másodpercig tart majd az összkerékhajtású shooting brake-kel, a hatótávolság egy feltöltéssel 483 km – elméletileg, hiszen csak számítógépen létezik a jármű.

A Low Carbon Vehicle Expo kiállításra is csak az 1:3 méretarányú makettet viszik el, melyet a szélcsatorna vizsgálatokhoz használnak. A sorozatgyártás beindítását 2019-re remélik, feltételezve persze a sikeres finanszírozási kampányt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!