A spanyol formatervezők nem kaptak teljesen szabad kezet a kompakt villanyautójuk megalkotásánál, a 95%-ban a jövőre megvásárolható sorozatgyártású autónak megfelelő el-Born elnevezésű tanulmányuk ránézésre annyira közeli társa a Volkswagen I.D.-nek, hogy csereszabatosak az ablakaik – nem csoda, mindkét autó egy gyártósoron készül majd Zwickauban.

A spanyolok felvállalják a 204 lóerős villanymotorral és hátsókerékhajtással rendelkező elektromos autó sportosságát, ennek megfelelő a forma kialakítása. A hatótávolság maximalizálására nagyon odafigyeltek az áramvonalas kialakításra, a márkajelzés sík, az itt lévő légbeömlők gondoskodnak az akkumulátor szellőzéséről. A 20 colos felnik is alig zavarják a légáramlást, miközben a fékek megfelelő hűtéséről gondoskodnak.

A tengelyek közé beépített 62 kWh kapacitású akkumulátorral 420 km hatótávolságot ígérnek, 80%-os töltöttségre 47 perc alatt tölthető a telep a ma még nem elérhető 100 kW teljesítményű villámtöltővel. A 204 lóerős villanymotor a hátsó kerekeket hajtja, 7,5 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást tesz lehetővé. A 2020-ban a szalonokba kerülő Seat el-Born-nak várhatóan lesz Cupra változata is, két villanymotorral és még nagyobb teljesítménnyel.