Az észak-amerikai Dubuc Motors még 2013-ban jelentette be a Tomahawk nevű négyszemélyes sportkocsiját, akkor még kit car-ról (házilagos összeszerelés) volt szó és alumínium karosszériáról. Ahogy az évek haladtak, úgy módosult a koncepció, és 2016 elején már karbon karosszériás, gyárban készített villanyautó volt a Tomahawk, amelynek akkor 482 km-es hatótávolságot és 3 másodperces 0-96 km/h gyorsulást ígértek. Idén tavasszal közösségi finanszírozással kezdtek pénzt gyűjteni, most pedig bejelentették, hogy jövőre megkezdik a négyszemélyes sportkocsi gyártását és kiszállítását.

Az első körhöz képest javultak az ígéretek, eszerint a végleges, 800 lóerős rendszerteljesítményű Tomahawk hatótávolsága 100 kWh-s kapacitású akkumulátorral 595 km lesz, és a 0-96 km/h gyorsulás mindössze 2 másodpercig tart majd Sport módban, Normal menetben 4 másodpercig. A Dubuc Tomahawk teljes egészében karbonból készül.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!