Még 1997-ben készítette el első, közös kisteherautóját a Renault-Opel együttműködés, az Arenát gyorsan követte a Movano és a Vivaro, azonban amióta a PSA Csoport tulajdonába került a német márka, nyilvánvaló volt, hogy meg vannak számlálva ennek a közös munkának a napjai. Itt vannak az első képek a Vivaro harmadik generációjáról, egészen pontosan a személyautó változatról, amely Zafira Life néven kerül a kereskedésekbe – a korábban ezen a néven forgalmazott egyterű már nem kapható, a nevet viszi tovább a személyautó kivitel. Ez a kettős névadás megfigyelhető a francia testvéreknél (Citroën Spacetourer/Jumpy, Peugeot Traveller/Expert) is, a Toyotánál egy Verso utótagot tesznek hozzá a Proace névhez.

Az Opel formatervezői szemmel láthatóan a Citroën változatot vették alapul, azonban nagyobbra vették a fényszórók közötti hűtőrácsot, a ködlámpa-fészkekben elhelyezett LED-es menetfényt pedig függőlegesből vízszintesbe forgatták. Három karosszériahossz közül lehet majd választani, az utastér kialakítása 5, 6, 7 vagy 8 személyes lehet, extraként kérhető nagy méretű üvegtető is, olyasfajta középső osztással, mint a második generációs Zafiránál. A tárgyalóbusz-belsőhöz elöl masszázsfunkció jár, a második sorban lévő két fotel megfordítható, ezek egyébként 48 centi hosszú sínen tologathatóak, és kihajtható kis asztal is van.

Műszakilag nincs meglepetés, a motorválasztékot az 1,5 és 2,0 literes négyhengeres dízelek jelentik 95-180 lóerő közötti teljesítménnyel, ugyanezek lesznek majd választhatóak a később bemutatkozó teherautó változathoz is. Az akkumulátoros-elektromos változat a testvérmodellekkel egyszerre, 2020 során debütál majd és 2021-ben kerül a szalonokba. Újdonság a Zafira és a Vivaro modellcsaládban egyaránt, hogy az új generációhoz összkerékhajtás is választható lesz – a Dangel-féle rendszer. Az Opel Zafira Life a Brüsszeli Autószalonon lesz először látható január 18-án, a Vivaro leleplezésére még kell várnunk pár hónapot.