Július végén leplezi le a nyolcadik generációs Phantom normál és nyújtott tengelytávolságú változatát a Rolls-Royce, és ahogy azt eddig is sejteni lehetett a kémfotók alapján, a forma nem hoz sok újdonságot. Azonban a technikát teljesen kicserélik, itt debütál a jövőbeli Rolls-Royceoknál is használt alumínium-karbon moduláris alap, ami aztán a Cunningham kódnéven fejlesztett szabadidő-autónál is szerephez jut, és pár év múlva a Ghost/Wraith/Dawn belépőmodellek is erre váltanak majd.

A 6,75 literes szívó V12-es búcsúzik, a helyére a belépőmodelleknél eddig is használt 6,6 literes V12-es biturbó kerül, és noha az új alap alkalmas összkerékhajtásra, a Phantom kitart a hátsókerékhajtás mellett. Új elem az összkerék-kormányzás, hibrid változat nem lesz, de pár év múlva akkumulátoros-elektromos hajtás bővíti a választékot. Nem csak a vezetéstámogató rendszereknél, de a szórakoztatóelektronikai berendezésnél is a legújabb rendszereket kapja a Rolls-Royce Phantom VIII-as, amely július 27-én kerül bemutatásra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!