Nehezen lehet eldönteni, hogy a holland Carice MkI elnevezésű jármű most egy igen kicsi személyautó, vagy csak egy komolyabb mopedautó. Túlságosan sokat ugyanis nem árultak el az alkotók az újdonságról, jelenleg egy műszaki adat ismert: a saját tömeg 350 kg.

Ez egyébként jelentős visszalépés, hiszen eredetileg a célkitűzés a 300 kg-os saját tömeg volt, de úgy látszik, a forgalomba helyezéshez szükséges előírások teljesítése szó szerint nehéz. Ezen kívül jelenleg még annyit tudunk a kocsiról, hogy annak Hollandiában a nagyvonalú állami támogatásnak köszönhetően 22 000 euró (6,74 millió Ft) az ára; aki nem ott helyezi forgalomba, annak közterhek nélkül legalább 26 200 eurót (8 millió Ft) kell fizetnie.

És ezért  pénzért egy tetőt és oldalablakokat nélkülöző, azaz érdemben csak kedvező időjárási körülmények között használható karosszériát kap, és olyankor se sokáig, hiszen az alapáron adott akkumulátorral 50-70 km a hatótávolság – már dolgoznak a hatótávnövelőn, ami egy 1 hengeres, hengerenként négyszelepes benzinmotor által hajtott generátor lesz. A retrós forma egyébként üvegszálas műanyagból készül. A Carice MkI roadster értékesítése a tervek szerint majd 2014 tavaszán indul, és lesz belőle mopedautó kivitel is, amelyet már 16 évesek is vezethetnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!