Nemrég a ReeVolt! nevű, energiaszolgáltató által támogatott megújuló energiákkal foglalkozó cég befolyása alá került a Karabag Elektromobile nevű cég, amely különféle autókhoz kínál elektromos hajtásra átalakító készletet. Nemrég készítették el a Trabantra szabott megoldást, amelyet azzal próbálnak reklámozni, hogy 25 évvel a DDR megszűnése után Rügen szigetén ilyen autókkal ismerhetik meg a turisták. Áprilisban indulnak a túrák, naponta kétszer, fejenként 29 euró a részvételi díj.

Nem átlagos Trabant-tulaj pénztárcájához szabták az árat, hiszen 13 500 euróba kerül az átépítőkészlet, és azt még be is kell építeni. A villanymotor mellett teljesítményelektronikát, 11 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátort, fedélzeti töltőt, bioetanol állófűtést és új kábelköteget is tartalmaz.

Az átalakítás után 110 km/h csúcssebesség elérésére képes az autó, aminek nagyjából 100 km a hatótávolsága egy feltöltéssel. A könnyű karosszéria miatt az egyébként Fiat 500-asokban és Ford Ka-ban alkalmazott villanymotor teljesítményét csökkenteni kellett, mert állandóan kipörgött a kerék.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!