Az E.ON energiaszolgáltató a mintaprojekttel szeretné felhívni az elsősorban vállalati ügyfelek figyelmét arra, hogy mostantól nem csak energiával, de az elektromos járművek töltéséhez szükséges teljes infrastruktúrával tud szolgálni.

Van normál töltő, gyorstöltő és villámtöltő is a kínálatban, az árak közül az otthoni garázsban, a falra szerelhető normál töltőt emelték ki, ez 159 000 Ft + ÁFA + telepítésbe kerül. Ugyanez olcsóbban is kivitelezhető, konnektornak hívják, és 600 Ft + telepítésért is elhelyezhető. Az E.ON zöld áramcsomagot is kínál majd azoknak, akiknek fontos, hogy az elektromos autójuk megújuló energiával működjön. Vállalati ügyfeleknek egyedi, lakosságiaknak egyetemes tarifával, de vizsgálják annak a műszaki lehetőségét is, hogy autók töltésére lehessen használni az éjszakai áramot.

Autó, robogó, bicikli – mindenféle elektormos járművet szívesen várnak. A teherautó problémás lehet, mert a töltőoszlop a járdán van Autó, robogó, bicikli – mindenféle elektormos járművet szívesen várnak. A teherautó problémás lehet, mert a töltőoszlop a járdán van

A Kempinsky Hotel Corvinus előtti járdán felállított két töltőoszlop négy jármű (a hely nem teszi lehetővé négy autó egyszerre történő parkolását) egyidejű töltését teszi lehetővé, két gyors- és két normál ponton keresztül, a mélygarázsban három töltőpont van. A fentiek RFID kártyával használhatóak (arra nem tértek ki, hogyan juthat hozzá az utca embere az áram folyását elindító kártyához), a lentieket központilag vezérlik – igaz, itt 500 Ft-os óra/9000 Ft-os napidíjjal kell számolni. A környezetvédelmet a szívén viselő szálloda mélygarázsába egyébként még tilos gázüzemű autóval lehajtani, pedig a legújabb szabályváltozások már lehetővé teszik ezt.

Az elektromos autókon kívül az is sokat segítene a belváros forgalmán, ha az elromló luxusautókat elszállítanák. A sajtórendezvény ideje alatt egy zsír új Merci mondta be az unalmas az utcasarkon Az elektromos autókon kívül az is sokat segítene a belváros forgalmán, ha az elromló luxusautókat elszállítanák. A sajtórendezvény ideje alatt egy zsír új Merci mondta be az unalmas az utcasarkon

Azzal tisztában van az E.ON és a Kempinsky Hotel Corvinus is, hogy az első időkben ritkán látott vendég lesz az elektromos autó, de a távlati tervek között szerepel az is, hogy a szálloda a hozzá érkező vendégeknek elektormos autókat kínál majd bérlésre, hogy azokkal járják be Budapestet. A turizmus egyébként abból a szempontból is jól csatlakozik az elektromos autókhoz, hogy a kezdeti időkben, amíg mondjuk 1-1,5 órán keresztül tart az akkumulátor töltése, ez idő alatt a használók mondjuk az adott város nevezetességeinek megtekintésével mulathatják az időt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!