A Citroën C-Zerokat a gyártó, illetve a lízing-cég képviselőitől Winkler János, az E.ON Hungária igazgatósági tagja és Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyvezetője vette át az E.ON budapesti irodaépülete előtti parkolóban. A járművek közül az egyik Győrben, a másik Pécsett fog céges autóként a munkatársak rendelkezésére állni, a harmadik pedig Budapesten népszerűsíti az elektromos autózást. Az E.ON e-autó flottájának elsődleges célja ugyanis a technológia népszerűsítése: „A járműveket elsősorban demonstrációs autóként szeretnénk használni, célunk, hogy minél több vállalat szerezzen be magának e-autót, hogy éveken belül hazánkban is reális alternatíva legyen a magáncélú elektromos autózás.” – mondta el Kovalcsik Tamás projektvezető az átadáskor.

Az E.ON e-mobilitás csoportjának azon tagjai, akik már próbálták a járművet, csak szuperlatívuszokban tudnak róla beszélni. „Fantasztikus menetélmény, dinamika, csendes vezetés, profi dizájn.” – tette hozzá Hollandi Gábor hálózatfejlesztési területi referens, az e-mobilitás munkacsoport műszaki szakértője. Mint elmondta, a Citroën C-Zeroval kis odafigyeléssel és tudatos vezetéssel megtehető a Budapest-Győr szakasz, ezt ugyanis már gyakorlatban is ellenőrizte. A most megérkezett három Citroën C-Zero mellett a jövő év elejétől két Opel Ampera is gazdagítja majd az E.ON gépjármű-flottáját. Emellett az E.ON rövid távú tervei között szerepel egy kelet-nyugati elektromos „töltőállomás-folyosó” kiépítése. A projekt lényege, hogy a helyi önkormányzatokkal együttműködve a Budapesttől az osztrák-magyar államhatárig vezető úton töltőállomásokat telepítenek, melyek szélesebb felhasználói kör számára is elérhetőek lesznek. Így egy tisztán elektromos meghajtású autóval, egy-két órára meg-megállva az útba eső nevezetességeknél, nulla kibocsátással lehet majd eljutni fővárosunkból az osztrák császárvárosig, Bécsig. Az E.ON – hagyományos áramszolgáltatói szerepén túllépve – az Energia új utakon fenntarthatósági programjával egy innovatív és környezetbarát közlekedési forma elterjesztését szeretné elérni.

Bővebb információ az E.ON Fenntarthatósági programjáról és az e-mobilitásról a http://www.eon-hungaria.com/szerepvallalas/energiaujutakon oldalon található.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!