A Charge Automotive néven alapított, nemrég óta Arrival néven futó vállalkozás fejlesztette kifejezetten a brit Royal Mail igényei szerint azt az elektromos teherautót, amellyel hosszú távon az le akarja váltani a 49 000 járműből álló flottáját. Első körben hagyományos teherautók átalakításával készülő 7,5 tonnás össztömegű járművek jelennek meg a forgalomban, ezek közül 9-et tesztelnek majd, később 6 és 3,5 tonnás össztömegű járműveket is bemutatnak.

Utóbbiak lesznek az igazán érdekesek, hiszen azok saját konstrukciók, amelyeket a cég a londoni Direct Vision Standard szerint alakítottak ki, tehát a sofőr a nagy méretű ablakok és tükrök segítségével holttér nélkül láthatja körbe a járművét – ezzel a gyalogos- és kerékpáros balesetek számának csökkenését várják. Akkumulátorról 160 km a hatótávolság, majd hatótávnövelő jut szerephez, és az önvezető technológia fogadására is felkészítik a konstrukciót. Évi 50 000 példány gyártására lesz képes az Arrival teljesen robotizált gyára, tehát a szabadpiacra is jut majd az Arrival hatótávnövelős teherautóiból.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!