A 2012. január 1-jével megváltozott törvényi szabályozás hatására több vállalkozó és gazdasági vezető is megfontolta, hogy új alapokra helyezi cége jármű finanszírozását. A kis- és középvállalkozások jellemzően saját tulajdonú flottát üzemeltetnek, de a kedvező változásoknak köszönhetően számukra is kedvezőbb lehet, ha valamilyen finanszírozási formát választanak a járműpark üzemeltetésére. A legfőbb változás, hogy a tartós bérlet esetén a szolgáltatás ÁFA-tartalma visszaigényelhetővé vált a személygépjárművek esetében is a jogszabályi előírások betartása mellett.

A ŠKODA a Porsche Lízinggel együttműködve olyan kedvező és áttekinthető operatív lízing (tartós bérlet) konstrukciót kínál, amely kedvező alternatíva lehet bármely vállalkozás számára. Ezzel a kiszámítható finanszírozási eszközzel csökkenthető az autóparküzemeltetés kockázata és jelentős költséget is megtakaríthat.(2011-hez képest, 2012-ben több, mint 20%-ot)

Mit nevezünk operatív lízingnek?
Minden olyan lízing, mely nem pénzügyi lízing, operatív lízingnek tekinthető. Jogi ügylet és gyakorlat szempontjából a megnevezése: bérlet.
A bérleti konstrukcióban a bérbeadó használatra adja át a gépjárművet a bérlőnek (nem szerez tulajdonjogot)
A bérlő a tényleges eszközhasználatért a futamidő alatt rendszeres bérleti díjat fi zet a bérbeadónak
- A gépjármű tulajdonosa futamidő elején, alatt, illetve végén is a lízingcég, így elkerülhető a bérleti idő lejárata utáni gépjármű értékesítés kockázata
- A futamidő végén a maradványérték megegyezik, vagy közel áll a piaci értékhez
- A finanszírozást kapcsolt szolgáltatások kísérik, például biztosítások, karbantartás, gumiszolgáltatás


Előnyök
- ÁFA-mentes gépkocsi fi nanszírozás, nettó beszerzési értéken
- A bérleti díj ÁFA tartalma visszaigényelhető a jogszabályi előírások betartása mellett
- Akár 0 Ft-os induló bérleti díj, vagyis időarányos, egyenletes költségterhelés
- A futamidő végi újraértékesítési kockázat kiiktatása (azaz a partner leadja a használt autót, azt a lízingcég értékesíti és vállalja az eladási árkockázatot)
- A bérlet nem csökkenti az ügyfél hitelfelvevő képességét (azaz nem kerül bele a vállalkozás könyveibe, annak kötelezettségei közé)
- A bérleti díj 100%-ban leírható költségként
- Árfolyamkockázat nélküli, forint alapú finanszírozás 


Az operatív lízingről elmondható, hogy egy rendkívül vonzó és valóban kedvező finanszírozási formát kínál a ŠKODA meglévő és leendő céges ügyfelei számára. Megkönnyíti és hatékonnyá teszi a flottakezelést, alkalmazásával jelentős megtakarítás érhető el.
Ez a finanszírozási forma egyedi, személyre szabott ajánlatokat jelent különleges extrákkal, a fix havi díjak pedig lehetővé teszik a hosszú távú tervezhetőséget.

Ajánlatunkat megtalálja ŠKODA márkakereskedésekben.
További információ: skoda.hu