„Félmillió Volkswagen Touran – ez már önmagában egy kiváló eredmény.” –hangsúlyozta Peter Mohr, az Auto 5000 GmbH műszaki ügyvezető igazgatója. „Ugyanakkor nem csupán önmagában ez a szám jellemzi jól a Touran sikerét. A Touran már 2003 márciusi bevezetése után nem sokkal az egyterűek szegmensében az értékesítési statisztikák élére ugrott, s vezető szerepét a mai napig nem adta át egyetlen versenytársának sem.” – teszi hozzá Mohr.

„Az Önök – elmúlt három évben nyújtott hathatós – segítsége és közreműködése nélkül nem születhetett volna ez a kiemelkedő siker.” – köszönte meg Mohr az Auto 5000 GmbH munkatársainak és családjaiknak a munkát. Az Auto 5000 négytagú vezetősége szimbolikusan négy, különböző területen dolgozó, valamennyi dolgozót képviselő munkatársnak adott virágcsokorral fejezte köszönetét külön is. Az 500.000-dik Touran közös üdvözlése és a többek közt tesztvezetésből, gyerekfoglalkozásokból álló gazdag programok mellett a jubileumi nap közel 10.000 résztvevőjének lehetősége nyílt az Auto 5000 GmbH szerelőcsarnokaiban körülnézni és részben a gyártási folyamatok egyes szakaszait saját maguk élőben is nyomon követhették.

Az 500.000-ik Touran egy 103 kW teljesítményű, metál-platinaszürke Highline 2,0 TDI modell lett. Az autót az új Komfort és Stíluscsomaggal is felszerelték, ezen kívül pedig hét üléssel, Climatronic légkondicionálóval, színes kijelzős rádió- és navigációs rendszerrel, valamint az ülésfűtést is magában foglaló téli akciós csomaggal készült.