A VW haszonjármű részlege a “SONORA” névre keresztelt California speciális modellt és a “no limit” nevű tanulmányautót mutatja be. A California modellhez ezentúl opcionálisan rendelhető az automatikus-szintszabályzóval ellátott légrugózás, a Niesmann+Bischoff pedig egy különleges utazóautót készített el az új Volkswagen Crafter teherautó alapjain. A Volkswagen Haszonjárművek az új Crafterre épülő szabadidő-autókkal teszi teljessé modellpalettáját.

Fehér színben pompázva mutatkozik be a “no limit” dizájntanulmány. A „határtalan” California kívülről a különösen magas minőségi szintű fényezéséről ismerhető fel. Ugyancsak fehér színű a felnyitható tető oldalsó zsákszerű borítása, valamint a bútorok is hófehér színűek. A zongorafestékhez hasonló fényezés szokatlan „mélységet” kölcsönöz a felületeknek, egyedül az ülések párnái maradtak cserépbarna színűek. A beépített Mac mini számítógép hétcolos képernyői az ülés fejtámláiban helyezkednek el.

A Volkswagen Haszonjárművek három éve saját gyárában építi a California-t, amelyből most először készült különleges kivitelű modell. A “SONORA” névre hallgató újdonság a Comfortline felszereltséget választó ügyfelek igényeiből indult ki, s azoknak optimális megoldás, akik az általuk vásárolt California-t számos külső és belső extrafelszereltséggel szeretnék megvásárolni, mindezt úgy, hogy közben pénzt is takarítsanak meg. A „SONORA” kettős fényezésű karosszériával készül és a navigációs rendszer, valamint a Climatronic mellett egy többfunkciós táskaszett is a szériafelszereltség részét képezi, alapára pedig 49.897,40 euró.

A Crafter az év eleji bemutatkozása óta lázban tartja a sajtó képviselőit. Markáns orr-részének köszönhetően az egyedi felépítmények és járműváltozatok is érdekes, önálló arculatot kapnak, amit jól reprezentál például a Niesmann+Bischoff cég innovatív átépítése, amely a 2001-ben bemutatott “All- in-One” tanulmányautó koncepciójához nyúlik vissza. A kiállításon mindezen újdonságok mellett számos dobozos és részben átépített lakó- és utazóautó látható majd. A Caravanexpó szabadterületén a Bimobil, a CS Reisemobil, a Dopfer, a Robel és a Seitz cégek mutatják be az alvázra, platóra, illetve zárt dobozos felépítményre kialakított lakóbusz-modelljeiket.