Az Epica korszerű kényelmi és biztonsági berendezéseket nyújt alapáron és kiváló ár-értékaránnyal fog rendelkezni. Ez a fronthajtású középkategóriás szedán jelentősen megnőtt elődjéhez, az Evandához képest (hosszúság/szélesség/magasság 4805/1810/1450 mm). Tengelytávja 2700 mm.

A négyajtós Epica legjellegzetesebb dizájn elemei az oldalak ék alakú kontúrja, amelyeket kiemel az ajtó felső részén határozott futó vonal, az ajtóba integrált elegáns kilincsek és a krómozott hűtőrács a Chevrolet emblémával.

Az Epica alapfelszerésként tartalmazza az ABS-t, vezető és utasoldali légzsákot, az oldal- és fejlégzsákot. Az Epica vásárlója eleinte két hathengeres benzinmotor közül választhat. A piaci bevezetés idején a finoman működő 2.0 illetve 2.5 literes (142 és 155 LE) soros hathengeres

motorokkal lesz kapható, majd valamivel később bemutatkozik az Epica-ban is a Chevrolet vadonatúj közös nyomócsöves turbodizel motorja. A hathengeres benzinmotor valószinüleg a világ legrövidebb soros hathengeres hajtóműve. Ez tette lehetővé az erőforrás keresztirányú beépítését.

Mindkét motorfajta kapható lesz ötsebességes kézi vagy korszerű, elektronikusan szabályozott ötsebességes automata váltóval.