A Fővárosi Önkormányzat illetékesei (többek között: Pásti Imre a Közlekedési Ügyosztály Forgalomtechnikai Alosztályának vezetőjel), a témában maximálisan érdekelt cégekkel elkészíttették az “Egységes parkolási rendszer kialakításának stratégiája Budapesten” című tanulmányt – közölték lapunkkal a szervezők.
A készítők: Parking Kft., Főmterv Rt., Cowi Kft. Az első két társaság tagja a Magyar Parkolási Szövetségnek, szakértői függetlenségük tehát nem áll fenn. A tanulmányra alapozva kívánják a fővárosi közgyűlés elé terjeszteni a parkolást szabályzó rendeletet módosítását, illetve újrafogalmazott változatát, többek között a következők szerint:

(A tanulmány, illetve Vajda Pál 2004. június 18-i keltezésű (10-453/4/2004. sz) levele alapján)

1. A parkolást (alkotmánybírósági határozat ellenére) szolgáltatásként kell kezelni.
2. A parkolóhelyekkel “kereskedni” jó üzlet.
3. A jó üzlet megkötésének akadálya a helyi lakos, aki a háza előtt parkolva elfoglalja az értékes területet a fizetésre kötelezhető autósok elől. Ezért a helyi lakost le kell szoktatni az autótartásról/autóvásárlásról.
4. Mindez teljes Budapestre kiterjesztendő egyetlen cég, a Centrum Kft. üzemeltetésében, annak ellenére hogy rengeteg övezet az “idegen” kereslet hiányában indokolatlanul lett kijelölve.

A tüntetés programja:

Találkozó a Széchenyi rakpart alsó rakparti parkoló, a Lánchíd mellett. ( Az MTA alatt.) Gyülekezés, egyeztetés, beszédek.
15.30 óra órakor indulás gyalogosan a Városháza elé.
Útvonal:Lánchíd alatt át (gyalogos alagúton) – Eötvös tér -Dunakorzó végig – Március 15. tér – Erzsébet híd alatt át – Váci utca 62.-64.
Beszéd,petíció átadása Vajda Pálnak.

Bővebb információ, részletek:

Legin István alelnök: 06 20 9391011
Bertalan Zoltán főtitkár 06 30 3704317