A Trafic Deck’up alapját képezi a Trafic kishaszonjármű, amely az „Év Áruszállítója 2002” díjjal a kompakt áruszállító kategória etalonjának számít.

Trafic Deck’up: valódi kalandor

A Trafic elejét, kifejező hűtőmaszkját és fényszóróját megőrző Trafic Deck’up legfeltűnőbb sajátossága kompakt hosszméretének és szélességének szokatlan arányában mutatkozik meg. A Trafic-nál 180 milliméterrel rövidebb – a tengelytáv is 80 milliméterrel csökkent – és 21 milliméterrel szélesebb a Trafic Deck’up, amely így megjelenésével erőt és robusztusságot sugall. Masszív szerkezete, csábos formavilága és meglepő méretei a klasszikus amerikai pick-up kocsikat juttatja eszünkbe. E benyomást erősíti a több mint 20 centiméterrel megrövidített hátsó túlnyúlás is. A Trafic Deck’up nagy szabad magassága, összkerékhajtása és húszcolos könnyűfém felnivel felszerelt gumiabroncsa úttalan utakon való barangolásra ösztönöz. 3500-percnél 99 kilowatt (135 LE) teljesítményű 2.5 dCi 16V motorjának köszönhetően jól alkalmazkodik a különböző útviszonyokhoz, és biztosan halad olyan szakaszokon is, ahol alacsony fordulatszámon kifejtett, nagy erőre és élénk viselkedésre van szükség.

Trafic Deck’up = sokoldalúság 

A Kangoo Break’up által inspirált hátsó rész tető- és oldalkialakítása a pick-up célszerűségét valósítja meg. A Trafic Deck’up nyitott platóját átlátszó üveglamellákkal lehet elválasztani az utastértől, így az mindig világos, levegős. Ha kinyitják a válaszfalat, a lamellák eltűnnek a tetőkárpitban. A plató 90 fokig kinyíló lengőajtón át érhető el. A vezetőfülkében négy ülés található. A vezetőé stabil, azonban, a többi azonban 180 fokban elfordítható. A két hátsó ülés és a középkonzol az Espace-éhoz hasonló síneken a nyitott platóra csúsztatható. További utasok elhelyezésére a plató két lehajtható ülése kínál lehetőséget. A családi szabadidő-autó és a hagyományos pick-up keresztezéseként a Trafic Deck’up a maga nemében páratlan.

High-tech belső berendezés, szellemes design

A Trafic Deck’up eredetisége olyan részletekben mutatkozik meg, mint az ajtók: amíg a vezető oldalán két hagyományos ajtót találunk, az utasoldalra hátrafelé nyíló rendszer került. Középső tetőoszlop nincs, így sokkal könnyebb hátra, illetve a platóra beszállni vagy akár a csomagokat elhelyezni. Magas műszaki színvonala könnyű használhatósággal párosul. A Carminat navigációs rendszer központi helyen, a bézsszínű műszerfalon található. A szerelvényeket a karosszéria színére fényezik, az alumíniumpadló és a mintás szövetülések modern hatást keltenek. A Renault szabadidőautó-kutatásainak eredményeit összegző Trafic Deck’up kishaszonjármű koncepció a látványt, a technikát és a funkcionalitást ötvözi. A Trafic és a Kangoo Break’up modellekhez hasonlóan a Deck’up-ot is egyszerűség, ésszerűség és sokoldalúság jellemzi.