2004 augusztus végéig összesen 19291 Altea került az ügyfelekhez Európában. Csaknem 6000 kiszállított autóval Spanyolország vezeti a rangsort, itt vezették be először az autót. Második helyen Németország áll több mint 3500 kiszállított Alteával mindössze 3 hónap alatt. Franciaországban és Olaszországban csaknem 2000, míg Hollandiában több mint 1400 Altea talált gazdára.

„Tekintve, hogy számos fontos európai piacon csupán a közelmúltban vezették be az autót és, hogy Mexikóban – a SEAT egyik legfontosabb piacán – még nem jelent meg az Altea, egyértelműen sikeresnek nevezhető az Altea koncepció„ – nyilatkozta Lars-Henner Santelmann a SEAT értékesítésért és marketingért felelős elnök vezérigazgatója. Santelmann hozzátette, hogy az eddigi értékesítési eredmények tükrében, a spanyol márka előreláthatólag túlszárnyalja majd az idei évre tervezett 30.000 darabszámot.

A júniusban debütált SEAT Alteát rendkívül pozitívan fogadta a magyar piac is. 2004 október 10-ig össesen 359 Alteát szállított ki a spanyol márka az ügyfelekhez.