Ez az első személyautó, amely ilyen elismerésben részesült a 31 mérföldes (50 km/óra) sebességgel végrehajtott oldalütközés után. Tavaly hasonló besorolást kapott a típus a 40 mérföldes (64 km/óra), részleges átfedésű frontális törésteszt eredményeként.

Az IIHS oldalütközési törésteszt-sorozatában nyolc középkategóriájú személyautó került sorra. Közülük egyedül a Saab 9-3 nyerte el a “Best Pick” címet. Fontos megjegyezni, hogy az autó alapfelszerelésű volt, amibe beletartozik a két adaptív, kétfokozatú frontlégzsák, az első ülésekbe épített oldallégzsák, a biztonsági övek előfeszítője és erőhatárolója, valamint a Saab Aktív Fejtámla második nemzedéke (SAHR 2). Ez utóbbi ráfutásos ütközéskor csökkenti az utas fejének mozgását, és ezáltal mérsékli az ostorcsapás-nyaksérülés kockázatát.

A Saab 9-3 Sport Sedan oldallégzsákjait kiegészítő függönylégzsák védelmezi az első és a hátsó utasokat is. Nemcsak oldalütközéskor működik, hanem a frontlégzsákok második fokozatú felfújódását kiváltó, súlyos frontális ütközéskor is. Körülbelül három másodpercig felfújva marad, nehogy az elsőt követő további ütközések során az ablaknak, a tetőoszlopnak vagy külső tárgynak ütközzék az utas feje. Különösen a részleges átfedésű frontális ütközéstípus esetén nyújt hatásos védelmet, amikor meg is pördül az autó.

“Nagyon örülünk, hogy „Duplán legjobb választásnak” minősítette az IIHS a Saab 9-3-at,” mondta Debra Kelly-Ennis, a Saab USA elnöke. “Az autó biztonsági rendszerei mind a frontális-, mind az oldalütközés során kifejtették tervezett védőhatásukat.” Az Intézet azt értékeli, hogy milyen jól védik az egyes autótípusok az utasaikat frontális- és oldalütközés alkalmával. Az eredményt kifejező osztályzat lehet jó, elfogadható, gyenge vagy rossz.

Minden egyes törésteszt-sorozatban kiadják a legjobban teljesítő típusnak a „Legjobb választás” címet, amely pedig mindkét tesztben megszerezte ezt, „Duplán legjobb választás” lesz. Az Intézet oldalütközés-tesztjében mozgó, 1386 kilogrammos, deformálható tömb találja el 31 mérföldes sebességgel a jármű oldalát. A tömb alakja a jellegzetes pickup-, illetve szabadidő-terepjáró típusok elejére hasonlít. A vizsgált autóban két, beműszerezett bábu ül, amelyek mérete egy kistermetű nőnek felel meg. Egyikük a vezetőülésben ül, a másik mögötte. Az IIHS frontális ütközésében 40 mérfölddel ütközik az autó egy deformálható akadálynak. Ilyenkor átlagos méretű férfi bábu ül a vezető helyén.

További elismerés a Saabok biztonságának, hogy a 2003-as Saab 9-3 Sport Sedan, a 2004-es 9-3 Convertible és a 2003-as Saab 9-5 mindegyike a maximális, ötcsillagos értékelést kapta az EuroNCAP frontális- és oldalütközési töréstesztjén. Az EuroNCAP, Európa vezető intézménye e téren, európai modelleket tesz ki háromféle ütközésnek: részleges átfedésű frontális- és kétféle oldalütközést hajtanak végre. Ezután a vezető és az utas biztonságára vonatkozó számos paraméter feldolgozásával hozzák ki az eredményt.