Szászország legnagyobb templomi orgonájának felújítását 1,8 millió euróval támogatta a Porsche AG. Wendelin Wiedeking, a Porsche AG elnök vezérigazgatója elmondta, hogy a támogatással szeretnék elérni, hogy Lipcse továbbra is meg tudja őrizni pozícióját Európa egyik legfontosabb kulturális és zenei központjaként.

Wiedeking kiemelte a Porsche elkötelezettségét Lipcse város iránt, hiszen 2002 óta gyárat üzemeltet a városban a stuttgarti sportautó gyártó. Emellett a Nikolai templom történelmi és kulturális jelentőségéről is megemlékezik a Porsche: 1723 és 1750 között Johann Sebastian Bach ebben a templomban mutatta be több orgonaművét, 1989-ben pedig a német újraegyesítés politikai szempontból egyik legjelentősebb helyszíne volt.

Ladegast 1862-ben építette Európa egyik legnagyobb templomi orgonáját, mely 21 méter széles és 13 méter magas. Az orgona egyedülálló hangzása az évek során jelentősen károsult, ezért volt szükség a felújításra. A Porsche nem csupán szponzorálással jeleskedett a felújításban, hanem a design elemek kialakításában is jelentős szerepet vállalt: a Porsche tervezői ébenfával vonták be a billentyűket, a rozsdamentes acél részeket és a pedálokat polírozták, valamint az orgonista székét is újrafaragták.