A sokat kritizált alapváltozatot egészen csinosra faragták, különösen az első lökhárítók mögötti kopoltyúsor dobja fel az autó megjelenését. A 407 coupé jóval nagyobb, mint elődje, a 406-os coupé volt, hossza 4,82 méter, szélessége 1,78 méter, magassága pedig 1,4 méter.

 

A négyszemélyes túraautó hátsó traktusában 400 literes hely marad a csomagoknak. Az elöl keresztlengőkaros, hátul multilink felfüggesztés és az alapmodellnél 44 mm-rel alacsonyabb hasmagasság, valamint a ABS-t, ESP-t, kipörgésgátlót és vészfékasszisztenst tartalmazó gazdag menetbiztonsági csomag élvezetes és biztonságos vezetési élményt vetít előre.

Az autó orrában az alapmotor a 2,2 literes benzines 160 lóerővel, ezt követi a 205 lóerős, 2,7 literes V6-os HDI dízelmotor, melyet természetesen részecskeszűrővel is felszerelnek. A kínálat csúcsán a 211 lóerős teljesítményre képes, háromliteres V6-os benzinmotor helyezkedik el. A motorokhoz hatfokozatú kézi vagy automata sebességváltó rendelhető. A bent ülők biztonságáról a hét légzsákmellett aktív első fejtámlák gondoskodnak.