Az új, erőteljes megjelenésű szabadidőautót a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon mutatják be. A Mesával a Kia egy új piaci szegmensbe léphet az Egyesült Államokban.

A modell a Kia új, “izgalmas és sokoldalú” szabadidőautóról alkotott elképzelését testesíti meg, melyet kifejezetten az észak-amerikai piac igényei szerint fejlesztettek ki. A Mesa jól példázza a szabadidőautók piacának jövőjét, és bepillantást enged a közeljövő Kia Motors modelljeinek dinamikus formavilágába.

A Mesa a Kia Irvine-ban található Kaliforniai Tervezőközpontjának második koncepcióautója. A modern, erőteljes alvázas felépítésű, hosszú tengelytávú új szabadidőautóban három üléssor és két teljes méretű napfénytető lesz. A Mesa belső felszereltsége is bőséges: tartalmazza többek között a DVD lejátszóval és 9 collos LCD képernyővel ellátott szórakoztató rendszert a hátsó utasok számára, a tetőkárpitba épített alacsony profilú csúcsminőségű hangszórókat (melyek az ajtóba épített hangszórókat váltják fel), valamint egy teljes méretű, ’égi panorámát’ biztosító napfénytetőt.