Mercedes-Benz az autógyártók közül elsőként kínál egy különösen kényelmes és biztonságos automata kerékpárt, 8-fokozatú váltóval és aktív lengéscsillapító rugózással.

A Mercedes-Benz kerékpár-kínálati palettát a hobby- és szabadidő biciklisták számára kifejlesztett fitnesz-kerékpár teszi teljessé. „Sport Edition“ vagy „Comfort Edition“ kivitelben az egyéni dizájn magas színvonalú felszereltséggel párosul.

Automata-kerékpár: kényelmes és biztonságos hightech- kerékpár

A Mercedes-Benz kerékpárok műszaki csúcsmodellje az elegáns, biztonságos és különösen kényelmes automata-kerékpár. Elektronikusan vezérelt légrugózása, újfajta 8-fokozatú automata sebességváltója és szenzorvezérelt világítása révén a kerékpár önműködően alkalmazkodik a menetkörülmények adottságaihoz és a Mercedesre jellemző, kimagasló utazási élményt kínál.

A rendszer „agyközpontja“, a Shimano Cyber Nexus-technologiájával üzemelő fedélzeti computer a kormányon elhelyezett Flight-Deck-ről működtethető. Leolvasható többek között a sebesség, a választott sebességfokozat vagy a lengéscsillapítók beállítása és sok minden egyéb. A fedélzeti számítógép összeveti a pedálfrekvencia és

sebesség aktuális adatait és az optimális rugózás- és áttétel-értékeket ennek ismeretében választja ki. Így a kerékpáros gyakorlatilag nem érzékeli a sebességfokozatok vagy lengéscsillapító-beállítások váltását.

Az automatikus „könnyű“, „normál“ és „sportos“ fokozatok mellett a kerékpárosnak bármely beállítás manuális választására is lehetősége van. A kényelmet és biztonságot szolgálja továbbá az intelligens világítási

rendszer. Szenzorvezérlésnek köszönhetően az első fényszóró és a hátsó világítás egyaránt automatikusan kapcsol be- és ki. A sebbesség csökkenésekor a hátsó lámpa villog, ezzel figyelmeztetve a mögötte haladókat az esetleges veszélyhelyzetre. A hátsó világítás helyzetfény-üzemmóddal is rendelkezik.

Nedvességre érzéketlen görgős fékek teszik teljessé a példás biztonsági felszereltséget. A Mercedes-Benz Premium-Bike kerékpár 48 és 54 cm vázzal kapható, ára 726.867,- forint.