Az új EVONEO műszaki paraméterei alapján európai szinten is élvonalbeli minőséget képvisel. A megújult prémium üzemanyag használata csökkenti a környezet terhelését és az egészségre káros anyagok kibocsátását.

A MOL fejlesztései eredményeképpen 2007 júniusától Európában csak Svédországban található hasonlóan magas motorbenzinekre vetített biokomponens tartalom.
Az EVONEO-ban található bio-ETBE (etil-tercier-butil-éter) az elérhető legmagasabb minőségű, speciális technológiával előállított biokomponens, mely azon túl, hogy megújuló alapanyagból készül, olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, mint a korábban oktánszámnövelő komponensként alkalmazott MTBE.
Az  új EVONEO üzemanyagot az ország MOL töltőállomásainak 90 százalékán árusítják majd. Az EVONEO rendszeres használatával dinamikusabb vezetési élmény, jobb gyorsulás, hosszabb motor élettartam és kisebb károsanyag-kibocsátás érhető el a MOL ígérete szerint

A MOL-nál kapható gázolajok (Tempo Diesel és az EVO Diesel) összetétele nem változott, a vállalat továbbra is az eddig megszokott magas minőségű gázolajokat kínálja vásárlóinak. Ugyanakkor bővítik az EVO Dieselt is forgalmazó töltőállomások számát.

Az EVONEO a jelenlegi EVO prémium üzemanyagot váltja fel, vagyis annak forgalmazása megszűnik.

Magyarországon elsőként, bankkártyás automata-tankolási lehetőséget kínál a vásárlóknak a társaság június közepétől „Gyorsítósáv” néven. A kényelmi szolgáltatás azon vevőknek lesz különösen vonzó, akik tankolás után a lehető leggyorsabban szeretnének továbbhaladni, bankkártyával fizetnek és kizárólag üzemanyagra van szükségük. A Skandináv országokban és Olaszországban már igen népszerű fizetési mód a MOL fóti úti töltőállomásán mutatkozik be. A társaság a próbaüzem tapasztalatai alapján dönt a szolgáltatás kiterjesztésének módjáról.