Bemutatók, menetpróbák, tesztek
10 Premier
Úgy tűnik, a nyár azért még mindig csendes időszak az autókereskedelemben, hisz e havi premierjeink között csak nagyítóval találunk autót…

14 Renault Laguna III
Vajon melyik a célravezetőbb megoldás: a konkurenciát megelőzve elsőként bemutatni a megújított modellt, vagy kivárni, s a többiek hibáiból is okulva a végsőkig csiszolgatni és utolsóként előhozakodni a farbával? A Renault szerint immár túl nagy lenne a hendikepp, így teljes valójában megmutatták az új Lagunát.

16 Peugeot 308 és 207 SW

18 Mazda2
Az utóbbi években a kisautók egyre nagyobbak lettek. Előbb-utóbb jönnie kell majd egynek, amelyik pontot tesz a méretnövelési trend végére. Hogy a Mazda2 lesz ez, azt még korai lenne kijelenteni, az viszont újra beigazolódott, hogy nem csak az lehet nagy, ami annak látszik.

22 Renault Twingo
“A Twingo az első olyan modell, amely az új Renault-design jeleként hűtőmaszk nélkül készül.” Az idézet is jelzi, hogy a francia cég nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elhatározta, hogy 14 évi diadalmenet után nyugdíjazza egyik legsikeresebb modelljét. Természetesen azért más is van a tarsolyukban…

24  VW Golf Variant
Az autógyárak stratégái sem mindig találják el a vásárlói igényeket. Wolfsburg jósai arra következtettek a madarak röptéből, hogy a Touran és a Golf Plus pótolja és feledteti majd a Variantot. Nos, tévedtek!

26 Nissan X-Trail
Egy modellfrissítés többféle lehet. Van olyan, hogy a lényeget érintetlenül hagyva néhány látványos változtatással letudják, mert frissítésnek lennie kell. A Nissan más utat választott: felületesen szemlélve észre sem venni a különbségeket, holott a régi és az új X-Trailnek talán nincs is közös karosszériaeleme.

29 Land Rover Defender 90
Kicsit a magyar népmese okos leányát juttatja eszünkbe a Defender esete. A Land Rover fel is frissítette, meg nem is, de így járt jól mindenki, mert egy jelentősebb ráncfelvarrás akár még a jellegzetes arcéleket is módosíthatta volna. A Defender karaktere viszont megmaradt – szerencsére!

30 Volvo V70 és XC70
Az új Volvók szebbek, nagyobbak, kényelmesebbek, biztonságosabbak. Ahogy elvárjuk tőlük, ahogy a Volvo is elvárja önmagától. A ciklusváltás félidején tartott bemutató igencsak meggyőző volt.

32 Tesla Roadster
248 lóerő, 0-ról 100-ra négy másodperc alatt, 210 kilométer/órás végsebesség, 400 kilométeres hatótáv, 100 ezer dolláros vételár, egy “teli tank” 500 Ft. Vajon melyik a kakukktojás a felsorolt adatok közül? Nos, egyik sem. A Tesla Roadstert 6831 ceruzaelem méretű akku hajtja, töltésük 3,5 óráig tart, 500 Ft-ba kerül.
 
36 Venturi Eclectic
Egyre szaporábban tűnnek fel lapunkban is különböző alternatív járművek, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az autógyártók immár tényleg érdemi kiútkeresést folytatnak. Az eddig inkább exkluzív sportautóiról ismert Venturi most egy felettébb fura szerzettel, a napfény és a szél erejét mozgási energiává alakító Eclectickel állt elő.

40 Fiat Panda 100HP és Merkur Panda Racing Turbo
Egyes gyárak saját maguk készítik el tömegmodelljeik felpiszkált változatait, mások “udvari” tuningműhelyekre bízzák a dolgot, s akkor az önálló, márkafüggetlen teljesítménybűvészekről még nem is szóltunk. Érdekes összehasonlításra nyílt alkalmunk két felpaprikázott Fiat Panda kapcsán, a következtetéseket vonják le Önök.

46 Kupé-kabriók összehasonlítása
A BMW is beállt a sorba, sutba dobta a vászontetőt, így a márka történetében először immár az új 3-as kabrió is lenyitható acéltetővel hódít. Nem mindegy azonban, hogy a sornak melyik végén találják meg pozíciójukat a bajorok. Összehasonlításunkban az Audi, a Volkswagen és a Volvo egy-egy modellje próbálja feltartóztatni a tolakodó Bömöst.

56 Kompakt SUV-k
A Mercedes-Benz B 180 CDI, a Nissan Quashqai 1.5 dCi és a VW CrossGolf 1.9 TDI csatázott a “legjobb családi mindenes” címéért. Tudásuk nagyjából egyforma, ami igazán döntött közöttük, az a vételár rovatban szereplő szám…

62 Kémfotók

66 Mercedes-Benz Concept Ocean Drive és 300dCabrio D
Fél évszázad telt el azóta, hogy a Mercedes gyárából kigördült az utolsó négyajtós, négyüléses kabrió. A kerek évforduló tiszteletére nem akármilyen tanulmánymodellt készített a stuttgarti cég, ráadásul a Miamiban tartott bemutatón a legendás őssel együtt próbálhattuk ki.

70 Aston Martin V8 Vantage Roadster
205 centiméterre nőtt kollégánk zokszó nélkül passzírozta be magát az Aston Martinba. Nem lehetett kellemetlen számára a kaland, hisz alig akart kiszállni a menetpróba végén. Amikor aztán mégis megtette, eleinte csak azt ismételgette: “Nevem Kacher, Georg Kacher!”

74 Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé
A világ legdrágább kabriója 440 ezer euróba kerül, ám kolléganőnknek csak egy Rolls-Royce-hoz méltó kalap árát kellett kicsengetnie ahhoz, hogy egy napot tölthessen a guruló földi mennyországban. Tapasztalatait négy oldalon olvashatják, avagy íme a milady hosszúja.

78 Chevrolet Camaro
A Chevy még éppen időben újítja meg a Camarót: az újdonság pontosan 40 évvel a “muscle car-éra” csúcspontja, az 1969-ben debütált nyitott Camaro SS után, 2009-ben kerül a szalonokba. Most még éppen el lehet adni egy 6 literes V8-as motorral felszerelt izomgépet. Mondjuk tíz év múlva már lehet, hogy “mission impossible” pecsét kerülne a Camaro aktájára…

Riportok, sorozatok, aktuális témák
6 A hónap képe
A havi fotónk a Renault Avantime egyik limitált szériája, az Aquamarine (magyarul drágakő, a berill átlátszó, tengerkék ill. tengerzöld színű változata) bemutatóján készült. Talán mondanunk sem kell, az autó ehhez képest téglavörös-ezüst színben pompázott. Ellenben a környezet!

44 Corvette Performance Academy
Jó híreink vannak a száguldás és a Corvette hívei számára: egyrészt immár nem kell tengerentúli repülőjegyre spórolnia annak, aki egy Corvette volánja mögött szeretne vezetni tanulni, másrészt most a tandíjat sem kell fizetni. Velünk megnyerhetik a részvételt. Az akadémiát kipróbáltuk, higgyék el, érdemes pályázni!


Tanácsadó, szolgáltatások, termékinfók
52 Autóvásárlási tanácsok
A fejlődő ázsiai piacot meghódítandó a gyárak többsége igyekszik előrukkolni egy 7000 euró alatti áron nagy tömegben eladható minimálautóval, ám mifelénk egyelőre ennél magasabban, nagyjából 3,5 millió forintnál húzódik a lélektani árhatár. Andrea és Péter autót keres magának, velük együtt körülnéztünk a piacon, s igyekeztünk megóvni őket a csapdáktól.

65 Termékek és szolgáltatások apróhirdetései