Bemutatók, menetpróbák, tesztek

Premier
Ezúttal négy újdonságnak örvendezhetünk csupán, de a szám ne tévesszen meg senkit: a kvartett tagjai korra, nemre és pénztárcára való tekintet nélkül sokak érdeklődését felkelthetik. Nem csodálkoznánk, ha áprilisban hosszabb ideig lennének nyitva az Alfa Romeo, a Dacia, a Nissan és a Peugeot autószalonjai.

BMW Z4 M Roadster
Ha hiszik, ha nem, e havi témáink közül a BMW Z4 M Roadster okozta a legtöbb fejtörést! Vajon hogyan lehet szavakba foglalni a leírhatatlant, mit mondhatnánk egy olyan autóról, amit legszívesebben receptre írnánk fel mindenkinek? Nos, csak annyit, hogy ha tehetik, ne szalasszák el kipróbálni!

Kia Magentis
Megújult az USA-ban már eddig is meglehetősen népszerűnek számító, ám Európában nem sok sót megevő Kia Magentis. A dél-koreaiak az európai autósokat is szeretnék meghódítani, s ezt mindennél jobban bizonyítja a mi kedvünkért elkészített különkiadás. Az évi 60 ezer Magentis egyhatodába európaizált üléseket és burkolatokat szerelnek, csak nekünk, csak tőlük, de nem csak most. Jövőre is!

Porsche 911 Turbo
Nem kell ide semmilyen vitaminkészítmény, sem kapszulás kiszerelésben, sem cseppek, sem pedig pezsgőtabletták formájában! A Porsce ugyanis bemutatta a tavaszi fáradtság valódi ellenszerét, a Turbót. Nincs az a bágyadtság és levertség, ami visszatarthatná a lóerők szerelmeseit, ha egy ilyenbe ülhetnének. Akár még hátra is, bármikor…

Cadillac BLS
A Cadillac egykor a luxusautó szinonimája volt Magyarországon, az utóbbi időben viszont csak egyike az egzotikus, ám felénk nemigen kapható márkáknak. Nos, európai terjeszkedésével a General Motors egyrészt megpróbálja visszaállítani parádémárkája renoméját, másrészt ki akarja aknázni az amerikai autók kétségtelen árelőnyét az európai piacon. Ennek az sem mond ellent, hogy a BLS Európában készül.

Suzuki SX4
Gyorsít a Suzuki, hisz egyre-márra mutatja be új modelljeit. A legújabb jövevény az SX4, amely csak részben a mi autónk, hiszen Fiat-jelvénnyel és Sedici néven az olaszok hamarabb kiállították, de mindegyik Esztergomban készül. A legnagyobb újdonság, hogy összkerékhajtásának köszönhetően immár a magyar ugarra is helyben készül autó. vezették már? Mi igen!

Alfa Romeo 159 SW
Az olaszok kirukkoltak egy olyan sportkombival, amelynek csomagtere kisebb, mint jó néhány négyajtós kisautóé, s noha lehet vele gyorsan is autózni, nem a vezetés élménye az elsődleges. Állatorvosi ló vagy mintapéldány? Egyelőre tanácstalanok vagyunk. Vagy csak tovább szeretnénk vizsgálgatni?

Kisautók nagy tesztje
Az idősödő férfiak életkoruk előrehaladtával egyre nagyobb autóra vágynak – állítják sokan, noha ez a vélekedés már jócskán idejétmúlt. A kisautók immár ott tartanak a fejlődésben, hogy nyugodtan elfeledhetjük az efféle párhuzamokat. Nem tudjuk, hogy a kis ember milyen bottal jár, de hogy a nagyemberek is szívesen beleülnek a kisautókba, az biztos!

Középkategóriás dízelek összehasonlítása
Arany János Toldija, azaz a 6. osztály óta tudjuk, hogy a cseh vitéz legyőzése igazi, embert próbáló feladat. A Budára vezető utak túlontúl rossz minősége miatt e XXI. századi lovagi torna Németországban zajlott, a végeredmény azonban máshogy alakult: sem az Audi, sem a VW, sem pedig a Volvo nem tudta eljátszani Miklósunk szerepét, így ezúttal a Skoda vitte el a pálmát.

Variációk BMW 1-re
Néhány éve Münchenben merészen gondoltak 1-et, s az elmúlt 2 év sikerei máris azt indokolják, hogy az 1-es ne maradjon 1-ke. 1-et mondtak tehát, de nem 2 lesz belőle, hanem mindjárt 6…

Riportok, sorozatok, aktuális témák

A hónap képe
A madárinfluenza kellős közepén még véletlenül sem akarnánk szóba hozni, hogy szállnak a darvak, ám az e heti fotó láttán mégiscsak valami ilyesmi jut eszünkbe: repülnek a daruk!

Új zöldkártyarendelet
Új szabályok vonatkoznak a gépjárművek környezetvédelmi felülvizsgálatát végző mérőállomásokra. A legjelentősebb változás a számítógépes felügyelet bevezetése, azaz PC-re bízták a kecskét és a káposztát, így talán nő az esély a vizsgálat tisztaságára. Legalább!

Hidrogénüzemű Wankel-motor
A feltalálójáról, Felix Wankelről elnevezett motor 1963-ban debütált egy NSU Spiderben. Az azóta eltelt 43 év nem hozta meg az áttörést, s főként a Mazdának köszönhető, hogy egyáltalán létezik még Wankel-motoros masina. A japánok ezúttal a a hidrogéntől várják a nagy dobást. Még véletlenül se higgyék, hogy olajszőkítésről lesz szó…

Top 15 Genfből
Mondják meg őszintén, ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja önöknek, hogy a Genfi Autószalon tizenöt legérdekesebb modellje között helyet követel magának a Dacia (2. hely) és a Lada, megállták volna hahota nélkül? Nos, a svájci tóparton most ezt is megértük!

Auto1 Európa 2006
Az Auto Bild lapcsalád olvasóinak aktív részvételével idén is gazdára talált az Auto1 Európa-díj. Nomen est omen az első öt helyen európai márkák (egyaránt Németországból) végeztek, s csak az utolsó “pontszerző” helyen, a hatodikon találjuk az első japánt. A magyar olvasók favoritja, a BMW 3-as az ezüstérmet kaparintotta meg.

Auto Bild minőségteszt 2006
A klasszikus krimiírói receptet követve a “konkurenciagyilkost” rögtön az elején, a címlapon bemutattuk. Sőt, mivel tavaly is a Mazda bizonyult minőségtesztünk legjobbjának, akár “sorozatgyilkosról” is beszélhetnénk. Magáról a sztoriról, az “áldozatokról”, a helyszínelésről, a tanúk meghallgatásáról, egyszóval a nyomozásról tengernyi akta gyűlt össze. Kilenc oldalon foglaljuk össze a lényeget. Tanácsadó, szolgáltatások, termékinfók

Nyári gumik tesztje
Bizonyos helyzetekben egy gumi is elégséges védelmet nyújt, de lapunk témájából adódóan mi csak a négygumis szituációkkal foglalkozunk. Közeledik a tavasz, a szerelem évszaka, ám minket ez sem tántorít el jól bevált gyakorlatunktól, maradunk az abroncsoknál: 195/65 R 15 H méretű gumiabroncsokat vizsgáltunk, 14 nyárit és 1 négyévszakost .

Termékek és szolgáltatások apróhirdetései