A 250 darabos limitált szériában érkező Lamborghini Gallardo SE (Special Edition) jellegzetessége a kétárnyalatú fényezés, a még sportosabb belső és műszaki felszereltség. A speciális változat az extrém, kompromisszumokat nem ismerő és szinte felülmúlhatatlan Lamborghini Gallardo-ra épül.

A Lamborghini Gallardo SE modellt állandó négykerék-hajtással, hatfokozatú váltóval, alumínium vázzal, ESP-vel, ASR-el, ABS-szel, ABD-vel, légkondicionálóval, két első és két oldalsó légzsákkal szerelik. A

színválaszték hat alternatívát foglal magában: a szürke két árnyalatát, valamint a fehér (Balloon white), a sárga (Giallo Midas), a narancssárga (Arancio Borealis), és a zöld (Verde Ithaca) fényezést. A tető, a motorháztető, az első és hátsó légterelő és a két külső tükör fekete (Nero Noctis) festést kapott, amelynek köszönhetően élesen elválnak a karosszéria színétől. A hátsó lámpák enyhén sötétítettek. Aj új tervezésű „Callisto” keréktárcsák tovább hangsúlyozzák az izgalmas összhatást, amelyeket a színes féknyergek (szürke és sárga színben rendelhetők) egészítenek ki.

A belső térben folytatódik a kétárnyalatú koncepció, az összes szegély és varrat igazodik a kárpit színéhez. A két fejtámlán a dombornyomásos Lamborghini-pajzs látható. A Lamborghini felirat feltűnő helyet kapott a műszerfalon. A fekete szőnyegek szegélyei is passzolnak az autó belsejének színéhez. Szinte felesleges említeni, hogy az egész belsőt részlegesen lyuggatott kiváló minőségű kézműves bőr borítja. Az autó utasterének tervezése kiemeli a speciális változat új, agresszívabb személyiségét. Kizárólag a Lamborghini Gallardo SE-ben található még egy Lamborghini pajzs a jármű sorszámával.

A korlátozott darabszámban gyártott speciális változatot gazdagon felszerelték olyan hasznos tartozékokkal, mint az autó mögötti teret megjelenítő kamera, amely a beépített multimédiás képernyőhöz kapcsolódik, ezzel megkönnyíti a parkolást. A sportfutómű és a sportkormány a P Zero Corsa abroncsokkal kiegészítve (amelyet a Pirelli kifejezetten a lehető legsportosabb vezetéshez fejlesztett ki) mind alapvető tartozékai a speciális változatnak. Az alapfelszereltség hosszú listája a Lamborghini Gallardo SE exkluzív takaróját is tartalmazza. Kérésre további gazdag felszereltségi lista is rendelkezésre áll. Az ügyfél választhat robotizált e.gear váltót, navigációs rendszert (országtól függően), fűthető külső tükröket, teljesen elektromos mozgatású és fűthető üléseket. E mellett téli csomag (fűthető ülések, külső tükrök, fűthető ablakmosók, gumiszőnyegek, 12 voltos kimenet) és egy speciális emelőrendszer is rendelhető. Szabványos abroncsokat is lehet rendelni a sportgumik helyett pluszköltség nélkül.

A Gallardo SE számtalan műszaki változtatás előnyét is élvezi: váltójának áttételi aránya kisebb az első öt fokozatban, így még dinamikusabb menetteljesítményeket produkál. Például nulláról 100 km/h-ra 4 másodperc alatt gyorsul, ami 0,2 másodperces javulást jelent, valamint legnagyobb sebessége 315 km/h az eddigi 309 km/h-val szemben. Ez leginkább az e.gear-el és egy úgynevezett „bizalmi üzemmód” tartozékkal felszerelt autóban mutatkozik meg, amely optimalizálja a gyorsulást és a sebességváltást álló helyzetből az összes sebességi fokozaton keresztül. A közvetlenebb és pontosabb kormányzás is a módosítások eredménye, amely által még tökéletesebben kezelhető a jármű.

A Gallardo SE szeptembertől lesz rendelhető, Európában 141.000 eurós listaáron, az összeg a forgalmi adót azonban nem tartalmazza.