A Boca Juniors a Manchester United, az FC Bayern München pedig az AC Milan ellen kezd július 29-én a müncheni Allianz Arénában, a kétnapos különleges futballesemény nyitányaként.
„Az AUDI AG és a labdarúgás kapcsolata immár igen hosszú és sikerekben gazdag hagyományokra tekinthet vissza. Szurkolók sokaságával együtt örülünk e nagy neveket felsorakoztató, s a legmagasabb sportszakmai színvonalat képviselő, izgalmas tornának“ – fejtette ki Peter Schwarzenbauer, az AUDI AG igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja.

A tornán résztvevő csapatok játékosainak részvételével Tom Kristensen, az Audi gyári pilótája, nyolcszoros Le Mans-i győztes és elkötelezett futballrajongó sorsolta ki március 3-án délelőtt az első játéknap párosítását. A két szerdai mérkőzés győztese küzdhet csütörtökön a tornagyőzelemért, illetve az Audi design-részlege által tervezett trófeáért. Előtte a két vesztes mérkőzik meg a harmadik helyért.

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy e négy világszintű élcsapatot el tudjuk hozni Münchenbe, az Audi Cup tornára, amely a sport területén kétségkívül az Audi 100. születésnapja alkalmából tartott rendezvények csúcspontját képviseli “ – hangsúlyozta Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke.

Az idén premierjét tartó tornát megelőző izgatott várakozást a március 3-i sorsolás prominens vendégeinek névsora is jól érzékelteti. Carlos Bianchi, a Boca Juniors ügyvezetője egyenesen Argentínából érkezett. Még ma is ez az egyesület a szupersztár Diego Maradona „második otthona”, aki a Boca Juniors gárdájában fejezte be játékosi pályafutását. „Nagy megtiszteltetés, egyben komoly kihívás, hogy ezen európai élcsapatokkal mérhetjük össze tudásunkat“ – jelentette ki Bianchi, kétszeres világkupa-győztes, ötszörös francia gólkirály. A további klubok képviseletében Gennaro Gattuso (AC Milan), Wes Brown (Manchester United), illetve Willy Sagnol (FC Bayern München) jelent meg az Audi genfi standján.

Az Audi Cup résztvevői aligha alkothatnának tekintélyesebb névsort. A német bajnokrekorder FC Bayern München az Allianz Arénában a hazai pálya előnyét élvezheti majd. A vendégek azonban valóságos sztárparádéval válaszolnak: a 17-szeres olasz bajnok és hétszeres Bajnokok Ligája győztes AC Milan keretében többek között Kaká, Filippo Inzaghi és Ronaldinho érkezik Münchenbe. A 17-szeres angol bajnok és háromszoros Bajnokok Ligája győztes Manchester United csapatában pedig olyan nevek szerepelnek, mint Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo vagy Carlos Tévez. Bármekkora vetélytársai is azonban e klubok egymásnak, egy tekintetben megegyeznek: hivatalos autós partnerként a játékosaik és vezetőik számára egyaránt az Audi szolgáltatja járműveiket, stadionjaikban pedig szintén megjelenik a négy karika.

Az Audi Cup mérkőzéseire a jegyelővétel március 4-én kezdődött, jegyek minden az akcióban résztvevő Audi márkakereskedőnél, valamint a www.fcbayern.de internetes oldalon vásárolhatók.