Az Európai Unió-hoz való csatlakozásnak köszönhetően idén már nyílt határok várják a külföldi motorosokat is, akik közül évről-évre egyre többen látogatnak el a Fesztiválra. Az évente megrendezésre kerülő Fesztivál a környező települések lakosainak körében nagyon népszerű és szeretettel fogadják az Alsóörsre látogató motorosokat.

A korábbi évek kedvező tapasztalatai alapján az önkormányzatok és a helyi regionális szervezetek idén is támogatják a rendezvény megszervezését. A június 12-én, szombaton megrendezésre kerülő „Balatonfüredi Program”-ot, mely a Fesztivál szoros részét képezi, Balatonfüred Város Önkormányzata támogatja.

A Fesztivál négy napon keresztül gazdag zenei, motoros és egyéb programokkal várja a látogatókat. Több, mint húsz zenekar gondoskodik a hangulatról éjjel-nappal, köztük olyan hazai és külföldi sztárok, mint az EDDA művek, Karthago, TRB, Cik- Cakk Company, Zsola és a Vad Orchideák, valamint a világhírű Uriah Heep.

A szervezők számos új programot kínálnak:
– Triál-, kaszkadőr- és légi bemutatók,
– Ügyességi játékok, és „leg” versenyek,
– szkander – és kötélhúzó versenyek,
– hőlégballon-repülés,
– hajókirándulás,
– új játékok (mászófal, foci- és kosárlabdapálya, stb.), valamint gyerekprogramok.

A hagyományokhoz híven a Fesztivál kapuja június 10-én, csütörtökön 12 órakor nyílik meg. A H.O.G. Budapest Chapter  (Harley Owners Group) körülbelül három órakor érkezik Alsóörsre, majd este a Sörsátorban közös vacsorán látja vendégül a már megérkezett motorosokat. Hajnalig koncertek és buli szórakoztatja a résztvevőket.

A pénteken érkezők is eseménydús napra számíthatnak. A Fesztivál – történetében először – rendhagyó eseménynek, motoros esküvőnek ad helyszínt: itt esküszik örök hűséget egymásnak egy motoros pár, akik ezt az élményt motoros társaikkal kívánják megosztani. Szombaton délben ismét több ezer motor bőg fel együtt, és elkezdődik a sokak által már izgatottan várt, látványos motoros-felvonulás, mely Csopakon keresztül elhalad a „Balatonfüredi Program” helyszíne mellett, Tihany érintésével, Aszófőn, Balatonfüreden, Felsőörsön és Balatonalmádin keresztül ér vissza Alsóörsre.
A felvonulás után folytatódik a buli, majd kezdődik az est sztárkoncertje a Uriah Heep előadásában. A „Balatonfüredi Program” keretében az Uni Hotel előtt felállított színpadon 12 órától a Mystery Gang, Illés Tóni hangutánzó művész és az Ámokfutók szórakoztatja a közönséget.

A Fesztivál zárónapján a családosok és a gyerekek kerülnek előtérbe. Jelképes összegű belépődíj ellenében egész napos programokkal várják a szervezők a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A buli a Karthago koncerttel záródik, mely 25 év után először Alsóörsön lép ismét színpadra.