Az EvolutionR hibrid meghajtású mozdony prototípusa után egy üzemanyagcellás busz, egy terepjáró dömper, valamint egy vontatóhajó-motor is csatlakozik a GE hibrid járműkínálatához. A vállalat ecomagination nevű környezetbarát programja keretében fejlesztett új hibrid technológiák nagyban csökkentik a károsanyag-kibocsátást és az üzemanyag-fogyasztást is. A GE ugyancsak beruház a norvég THINK elektromos autógyártó vállalatba, és az A123Systems lítium-ionos akkumulátor-gyártó cégbe, hogy további fejlődést érjen el az akkumulátor-technológia és az energiatárolási megoldások területén is.

Az olajárak sosem látott növekedésével egy időbena GE bejelentette, hogy a C-MAR csoporttal együttműködésben bemutatja új hibrid meghajtású vontatóhajó-motor technológiáját. A GE új rendszere egy V228-as vagy V250-es közepes fordulatszámú dízelmotort, egy akkumulátort, egy generátort, illetve vezérlő technológiákat tartalmaz, melyek csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. 

A vontatóhajó-motor mellett a GE hibrid városi buszok és a terepjáró dömperek fejlesztésében is részt vesz. A bányaüzemi célokra készített hibrid dömpert egy 600 lóerős akkumulátor-blokk beépítésével módosították, mely képes tárolni a fékezéskor felszabaduló energiát. Gyorsításnál az akkumulátor kibocsátja a fékezés közben befogott energiát, ami kipótolja a motor teljesítményét, és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, vagy többletenergiát ad a gyorsításhoz. A hibrid meghajtású dömperbe ugyanazokat az akkumulátorokat építették be, amelyeket a hibrid meghajtású mozdonyunkban is használnak. Emellett az amerikai Szövetségi Közlekedési Felügyelettel (FTA) együttműködve a GE egy károsanyag-kibocsátásmentes, hibrid üzemanyagcellás személyszállító buszon is dolgozik, mely a jövő tömegközlekedésének meghatározó járművévé válhat.

A felsorolt hibrid technológiák mind a GE ecomagination kezdeményezés részekét képezik. Az ecomagination keretében a vállalat elkötelezte magát, hogy olyan új környezetbarát technológiákat és termékeket fejleszt ki melyek alkalmasak a legsürgetőbb környezetvédelmi problémák megoldására. A kezdeményezés értelmében a GE vállalta, hogy a következő öt év alatt megduplázza, azaz 700 millió dollárról 1,5 milliárd dollárra növeli a környezetbarát technológiák kifejlesztésébe tett beruházásait.

A GE kutatási tevékenysége kiterjed az elektromos autókba szánt akkumulátorok fejlesztésére is. A GE Energy Financial Services részlege nemrégiben jelentette be, hogy beruház a norvég THINK elektromos autógyártó vállalatba, és az A123Systems lítium-ionos akkumulátor-gyártó cégbe. A GE globális kutatóközpontja az A123-mal együtt végez kutatást akkumulátor-fejlesztésük – többek között a THINK járművekbe szánt akkumulátorok – fejlesztésének elősegítésére.