A legnagyobb mértékben kétségkívül a Saabnak köszönhető Svédország elsősége a megújuló energiaforrások ilyen irányú alkalmazásának európai bevezetésében. A Saab összesen több mint 43 ezer BioPower autót értékesített világszerte, mintegy 27 ezer 9-5 ös típust és több mint 16 ezer 9-3-ast.

Hét évre volt szükség az első háromszáz rugalmas üzemanyag-felhasználású gépkocsi eladásához Svédországban. Hat évvel később már ötvenezer ilyen autó rótta az ország útjait. További ötvenezer ilyen modell került értékesítésre csak az elmúlt tizenöt hónapban, ami jól példázza, milyen dinamikusan fejlődik ez a piac. A sikerhez persze szükség volt a kormány, az üzemanyaggyártók, az üzemanyag-viszonteladók és az autógyártók szoros együttműködésére is.

Az első Saab 9-5 BioPowert 2005-ben mutatták be. Azóta a BioPower modellek iránti kereslet folyamatosan nő. A tökéletes időzítés és egy különleges ajánlat kellő kezdőlökést adott a Saabnak. A Saab turbótechnológiájának köszönhetően megszületett egy motor, mely harminc lóerővel többet teljesít bioetanolos használatban, miközben károsanyag-kibocsátása lényegesen lecsökken a hagyományos benzinüzemhez képest.