Ennek során megtudhatjuk, hogy ki jut majd tovább a Hungaroringre, illetve ki reménykedhet még a mexikói döntőn való részvételben az első futam után is.
2003-ban háromszor annyian vehetnek részt az első fordulón, mint tavaly. Az idei 150 szerencsés résztvevőt 3500 nevezés közül sorsolták ki. Az indulók 24. életévükön túl, minimum 3 éves jogosítványukkal vághatnak majd neki a nap tüzétől forró aszfaltnak. A megmérettetésen számos női résztvevő is részt vesz a férfiak által dominált mezőnyben.
A futamok végén jó hangulatú, de forró, benzingőzös küzdelem után a tíz legjobb időeredménnyel rendelkező versenyző juthat tovább a második fordulóba a Hungaroringre. Itt dől el, hogy kik képviselik hazánkat a német futamon és 2004-ben a mexikói döntőn.
A második forduló keretében a nyertesek részt vesznek majd egy három napos tréningen a Hungaroring versenyzőiskolájában, ahol mindenki kitapasztalhatja és megtanulhatja, hogyan lehet a gépkocsit még a teljesítőképesség határán is uralni.
A Dunlop Drivers Cup tavalyi futamai egy igen sikeres döntővel zárultak, hiszen a tavalyi verseny nemzetközi döntőjét a magyar csapat nyerte meg Malajziában, annak ellenére, hogy országunk először vett részt a DDC versenysorozatban.