Mladá Boleslav továbbra is teljes kapacitásával a Škoda Fabia és Octavia modellekre összpontosít majd. Pozsony Volkswagen üzeme a Mladá Boleslav-i modellek iránti óriási igényt segít kielégíteni, leginkább az Octavia darabszámának növelésével. Szabad kapacitásának és kiváló gárdájának köszönhetően ez a gyár – amely a teljes konszern egyik legkorszerűbb létesítménye – viszonylag rövid idő alatt elő tudja állítani a szükséges további járműveket.

„Az Octavia iránti egyre növekvő igényeknek köszönhetően olyan alkalmas gyártókapacitást kívánunk előállítani, amellyel gyorsan reagálhatunk a vásárlók óriási érdeklődésére. A gyár termelőkapacitásának bővítését célzó legutóbbi beruházásainkkal immár a gyártás és a logisztika terén egyaránt képességeink határára érkezünk” – fejtette ki Detlef Wittig, a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke.

Vrchlabí üzeme kulcsfontosságú szerepet tölt be a Škoda Auto és a Volkswagen konszern jelenlegi terveiben, melyek szerint a jövőben teljes körű termelő létesítménnyé fejlesztik, többek között saját fényezőrészleggel. A szállítás kérdésének megoldását és a megfelelő korszerűsítési beruházásokat követően az üzemben megkezdődhet a Volkswagen Frankfurti Autókiállításon bemutatott új modelljei sokaságának előállítása is.

A Škoda Auto Kvasinyban gyártja majd Yeti SUV-modelljét. A Škoda Auto vezetése a Yeti gyártását sikerrel „mentette meg” a kvasiny-i üzem számára, noha a Volkswagen más európai gyáraiban akadt volna szabad kapacitás.