A Chevrolet erősíti globális növekedési stratégiáját Európában, kis-, kompakt- és középosztálybeli autómodellek bevezetésével.  A legtöbb közép- és kelet-európai országban a GM Daewoo termékek már eddig is Chevrolet nevet viseltek.

Az európai döntésnek köszönhetően a fennmaradó három országban – Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is – bevezetik a Chevrolet márkát. A GM Daewoo Central and Eastern Europe regionális vállalat is Chevrolet-ra fogja változtatni nevét.

”A Közép- és Kelet-Európai Régió piacain már közel 18 hónapja forgalmazzuk a GM DAT termékeit Daewoo és Chevrolet néven. Ahol már eddig is Chevrolet márkanévvel árultuk az autókat mind a márkakereskedőktől, mind pedig a vevőktől nagyon pozitiv visszajelzéseket kaptunk. A Chevrolet márkanév használata további hangsúlyt ad a General Motors szerepének és növeli vevőink biztonságérzetét. Ez a márkanév ötvözve a kiváló minőséggel, megbízhatósággal és ár-érték aránnyal a Vevők és a Márkakereskedők részéről is jó fogadtatásra számíthat” – mondta Chris Lacey, a GM Europe Közép és Kelet-Európáért felelős vezérigazgatója.

A Chevrolet európai portfólióját kezdetben a GM Daewoo Auto & Technology Company Ltd. (GM DAT) dél koreai üzemeiben gyártott termékek képezik, de idővel a GM globális gyártóhálózatának más termékei is megjelennek a palettán. Mindezzel a Chevrolet márka megerősíti pozicióit úgy a fejlett piacokon, mint a kevésbé fejletteken, ahol a jövőben meghatározó szerephez is juthat.

Az új Chevrolet Europe szervezet, amely a jelenlegi európai GM Daewoo infrastruktúráján alapszik, felelős lesz a Chevrolet márka bevezetéséért, valamint az azt követő értékesítésért. A Chevrolet európai hálózata több, mint 1800 helyszínen nyújt szolgáltatásokat vásárlóinak. A jelenlegi Daewoo tulajdonosok továbbra is a meglévő garancia feltételeket élvezik és a Daewoo autók javitását, karbantartását az összes új Chevrolet autókereskedő és szerviz fogja ellátni.

Magyarországon október 1-től kezdődik a Chevrolet forgalmazás, egyidejűleg az új Lacetti modell-család bemutatkozásával. Az igazi közönségpremier az október 15-17-i hétvégén lesz. Ekkor a több, mint ötven márkakereskedésben már Chevrolet színekben fogadják az érdeklődőket, aki ki is próbálhatják a Lacetti különböző variánsait.

Teljesen új az ötajtós és a kombi model, az eddigi Nubira pedig ezentúl Lacetti szedan névre hallgat. Az ötajtós Lacetti induló ára 2.699.000 forint, míg a kombié 3.099.000 forint lesz.

A jelenlegi észak-amerikai Chevrolet autókat továbbra is árulni fogják az EU országokban, valamint Norvégiában és Svájcban. A Chevrolet Trailblazer, Trans Sport és Tahoe autók egyedüli európai forgalmazója a GM partnere a hollandiai Kroyman’s Corporation.