Az Auto Bild 2006. évi Minőségi Tanulmánya alapján az Opel autók a legjobb minőségűek valamennyi német márka közül. Az Opel már tavaly is a legjobb bizonyítványt kapta a német márka között. Az Auto Bild tanulmány a megbízhatóságot, a hosszútávú minőséget, a szerviz szolgáltatásokat és fogyasztói elégedettséget vizsgálta.

Az Opel kiemelkedő minőségét más felmérések eredményeit is igazolja. A J.D. Power tavalyi beszámolója, amely a német járművek minőségét vizsgálta, az Opel Signumot az abszolút első helyre, az összes német autó elé sorolta. A Bambergi Egyetem felmérése szerint az Opel a minőséget illetően a legmagasabb márkakereskedői elégedettséggel rendelkező európai autó, mig a vevői elégedettséget vizsgáló stuttgarti “Car Check” tanulmány az Opelt a legalacsonyabb hiba aránnyal rendelkező autóként definiálta.

“Nagyon örülünk, hogy az elmúlt évek minőséget érintő erőfeszítései ilyen elismerést kapnak” – mondta Alain Visser, az Európai Értékesitési és Marketing igazgató az Opel autók által elért jó eredményeket kommentálva. Az Auto Bild Minőségi Beszámolójához különböző forrásokat használ, többek között egy 24 ezer autóra kiterjedő reprezentativ felmérést, TÜV beszámolókat és hosszútávú tesztek eredményeit.