A dobozos változat raktere eléri a 3,2 köbmétert, hasznos teherbírása pedig a 750 kg-ot. Az 1500 kg-os maximális vontatható tömeg és a 70 cm széles tolóajtó egyedülálló ebben a kategóriában.

A 2.424.000 Ft + ÁFA alapárú Volkswagen Caddy alapfelszereltsége az ABS mellett az ASR, az MSR, és az ESP. A modellek mindegyikében a kormány magasságában és mélységében is állítható.

A kategóriájában hazánkban jelenleg dobogós a VW Caddy, bevezetése óta 824 darabot vettek át az ügyfelek. A VW Caddy 1.4 (75 LE) és 1.6 (102 LE) benzines, valamint 2.0 PD SDI (70 LE) és 1.9 PD TDI (104 LE) motorral elérhető, akár 7 személyes személyszállító változatokban (Kombi és LIFE) is.

Az új Volkswagen Caddyt mind az olvasók, mind a Lastauto Omnibus, a Fernfahrer és a trans aktuell szakújságok 2004 Legjobb Haszonjárművének választották a városi kisáruszállító kategóriában. A mintegy 10 ezer olvasó 39 százaléka sorolta a Volkswagen Caddyt az első helyre, jócskán megelőzve ezzel a konkurenseket, hiszen a modell még a második helynél is kétszer több szavazatot kapott.

A lengyelországi Poznanban gyártott új VW Caddy egyébként idén már begyűjtött egy külföldi elismerést, amikor egy összehasonlító teszt eredményeként 2004 Legjobb Városi Szállítójárművének választotta egy flotta-üzemeltetőkből álló szakmai zsűri.

A VW Caddy nemrég megkapta első rangos hazai szakmai elismerését is. Kilencedik alkalommal hirdette meg a Camion Truck&Bus Magazin „Az Év Haszongépjárműve 2004” pályázatot, melyre ebben az évben több mint háromezer szavazat érkezett az olvasóktól. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ajánlásával kialakított 11 kategóriában összesen 34 márka 88 járművét nevezték be a forgalmazó és gyártó cégek szakemberei. A pályázaton csak a Magyarországon már bemutatott és forgalmazott modellek vehettek részt.

A „Haszongépjármű két tonnáig” kategóriában az új Volkswagen Caddy nyerte el az első díjat.