A döntés többek között köszönhető azoknak az előrelépéseknek, amelyeket a SEAT a minőség emelése és a költségek racionalizálása terén az utóbbi években elért. Maguk a SEAT alkalmazottak is, köszönhetően az elmúlt hónap tárgyalásai során kinyilvánított döntéseiknek, rendkívül pozitív módon járultak hozzá ehhez az eredményhez.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy fenn tudjuk tartani azt a jó kapcsolatot az Audival, melyet az elmúlt évek során kialakítottunk. Természetesen a jövőben továbbra is ápolni szeretnénk ezt a kapcsolatot, immáron a legújabb Audi modellnek a mi üzemünkben való gyártásával.” mondta Eric Schmitt , a SEAT elnöke.

Az új Audi A szegmenses SUV modelljének gyártásával a SEAT 1200 munkahelyet tud garantálni a gyárban. Ez egyben fontos hatást gyakorol a spanyol autóalkatrész gyártókra is. Az elhatározás meggyőző bizonyítéka a Volkswagen SEAT márkába vetett bizalmának.

Ez a döntés azt is mutatja, hogy a munkahelyek megtartásával és újak teremtésével a SEAT kétség kívül pozitívan reagál a spanyol gépjárműgyártásban tapasztalható, jelenleg lefelé mutató trendekre. Ez az első lépése a SEAT átalakításának, mely még mindig rengeteg munkát igényel, hogy az önmaga által kitűzött célokat elérhesse: garantálni a jövőbeni fenntarthatóságot és kielégíteni a német autógyártó elvárásait.