A több mint egymillió euró értékű, két rendszerre vonatkozó megrendelést a vállalat múlt pénteken kapta meg a német autógyártótól – közölte Horváth Zoltán, a társaság vezérigazgatója. A Falcon-Vision által gyártott, a világon jelenleg egyedülálló rendszer a beépített precíziós kamerákkal és lézerekkel 25 másodpercenként képes megvizsgálni egy-egy motorblokkot, és csak a tökéletes darabokat engedi tovább a gyártósoron.

A vállalat megoldásának legnagyobb előnye, hogy alkalmazásával valamennyi motorblokk megvizsgálható, míg korábban csak egyes mintadarabok ellenőrzésére volt lehetőség – mondta Horváth Zoltán. A társaság rendszerét már használják a Volkswagen csoport hannoveri üzemében, illetve a mexikói Nemaknál, amelyben a General Motors mintegy 20 százalékos részesedéssel bír.

A Falcon-Vision augusztus elején egy másik európai autógyártónak, a BMW-nek is leszállít egy rendszert. A bajor cég több mint félmillió eurót fizetett a magyar társaság megoldásáért.

2003-ig a vállalat vevői a Magyarországon letelepedett autóipari beszállítók közül kerültek ki, a társaság azonban úgy döntött, hogy a nemzetközi piacokat is megcélozza. Az ehhez szükséges fejlesztéshez kétmillió dolláros tőkebevonást hajtottak végre, így angol befektetők is tulajdonrészt szereztek az addig százszázalékosan magyar tulajdonú cégben. A társaság helyi partnerek bevonásával Németországban, az Egyesült Államokban, Japánban és Indiában is létrehozott már képviseleteket.