A cee’d járőrautók első, 43 darabos szállítmányát nemrég adták át, és a tervek szerint a Kia az év végéig további 350 cee’d gépkocsit szállít le a rendőrségnek.   Az elkövetkező három év-ben a Belügyminisztérium korszerűsítési programjának keretén belül mintegy 4.000 Kia gép-kocsi megrendelésére nyílik lehetőség.

A cee’d járőrautókat a hét minden napján, éjjel-nappal fogják használni a váltott műszakban dolgozó rendőrök, akik egy-egy gépkocsival naponta akár 200 km-t is meg fognak tenni a normál rendőrségi szolgálat során.

A szlovák rendőrség járőrautóit a Kia legelső európai üzemében fogják gyártani, amelyet a vállalat az elmúlt három évben 1 milliárd eurós beruházással épített fel az északkelet-szlovákiai Zsolnán.  A két műszakban termelő zsolnai üzem 2400 magasan képzett munkatár-sa már három Kia-modell (az ötajtós, csapotthátú cee’d, a cee’d Sporty Wagon és a Sportage szabadidőautó) gyártásán dolgozik, és az év végén indul a háromajtós pro_cee’d modell gyár-tása. Az üzem hamar beváltotta a Kia reményeit, hiszen kiérdemelte a legtermelékenyebb európai autógyárnak járó címet.