A 12-hengeres dízelmotor sorozatgyártását a nyolc és tízhengeres motorok gyártócsarnokába integrálták. A projekt megvalósításához új szerelő berendezéseket és speciális motorvizsgáló-padot telepítettek.

A 12 -hengeres erőforrás hatliteres összlökettérfogatából 368 kW (500LE) teljesítményt és 1.000 newtonméter forgatónyomatékot produkál.
Az Audi Q7 ezzel a motorral 5,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. Ezzel az Audi Q7 V12 a világ legerősebb dízelautója.

Az Audi Hungaria új motorja az Audi innovatív V-motorcsaládjába tartozik, melynek tagjai egységesen 90 milliméter hengertávolsággal készülnek.
 A hengerszög a megszokott 90 helyett ezúttal 60 fok, amely a V12 számára ideális módon megelőzi szabad erők és nyomatékok fellépését.

Az V12-es motort speciálisan képzett munkatársak szerelik össze, akik az új feladatukhoz szükséges szakmai tudást az Audi neckarsulmi gyárában sajátították el. Az aggregátok manufakturális elv alapján készülnek, egy munkatárs szerel össze egy motort az első mozzanattól a szerelési folyamat utolsó lépésig.