A járási hivatalok helyett a kormányhivatal bírálja el a mozgáskorlátozottak személygépkocsi-szerzési, illetve -átalakítási támogatásának kérelmeit március 1-jétől. A vonatkozó jogszabály szerint súlyos mozgáskorlátozottak új autó esetében 1 millió forintot, használt, de nem több mint ötéves jármű vásárlásakor pedig a vételár hatvan százalékát – ami nem lehet több 600 ezer forintnál – kaphatják meg támogatásként. Segédmotoros kerékpár, három- vagy négykerekű jármű (kivéve quad), illetve járműnek nem minősülő, sík úton önerőből maximum 10 km/óra sebességgel haladni képes gépi meghajtású kerekesszék esetében az állami hozzájárulás szintén a vételár 60 százaléka lehet, és szintén nem lehet több 600 ezer forintnál. A járművek átalakításának költségeihez is igényelhető támogatás, aminek maximuma 90 ezer forint.
– A kérelmek benyújtásának határideje tárgyév március 31. és szeptember 30., melyeket június 15. és december 15-ével bírálnak el az illetékesek – közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal.
A közlekedési kedvezményre való jogosultság megállapítása iránti kérelmet ez év márciusától kezdve az illetékes kormányhivatalnak szükséges megküldeni, vagy személyesen benyújtani. – Fontos tudni, hogy a március 1-jét megelőzően az ügyfél lakóhelye szerint illetékes járási hivatalhoz benyújtott kérelmekkel és folyamatban lévő eljárásokkal kapcsolatban az ügyfeleknek teendője nincsen, a hatóság hivatalból megteszi a szükséges intézkedéseket – hívja fel az érintettek figyelmét a Baranya Megyei Kormányhivatal.