Még mindenki emlékezhet a Subaru különböző (ausztrál, amerikai, európai) NCAP teszteken elért kimagasló eredményeire (volt, ahol a Legacy minden idők legjobb teljesítményét produkálta). Ezt követően Japánban az év autójának, az angol és német caravan klubok pedig az év vontatójárművének választották.

Amerikában az autótulajdonosok a Subarukkal a legelégedettebbek, és az összkerék-specialista japán gyár termékei évek óta ott vannak a világ legmegbízhatóbb márkáinak ötös élmezőnyében. Egy német felmérés szerint az autókereskedők közül is az a legboldogabb, amelyik Subarut árul. Szintén nem elhanyagolható, hogy egy másik német felmérés bizonysága alapján a Subaru veszít a legkevesebbet az értékéből.

A legújabb hír, hogy a Subaru Legacy az év autója lett Kínában. E hatalmas piacon semmiképpen sem elhanyagolható, hogy egy autómárka milyen ajánlólevéllel kopogtat a népi demokratikus köztársaság kapuján.

Mindeközben az autók hazai kereskedőhálózata egyre bővül, és az importőr Emil Frey a szűkülő piac ellenére úgy tervezi, jelentősen növelni tudja eladásait.