A Skoda standjánál az érdeklődők megtekinthették a Škoda Popular kupé modellt, amely egykoron Monte Carloban aratott nagy sikereket. Az említett 100 éves jubileum alkalmából egy külön „Edition 100” nevű felszereltség is megjelent, amelyet a Fabia, Octavia és Superb modellekhez is lehet rendelni. Szintén bemutatkozott a Octavia Combi 4×4 modell is amely a már ismerős Haldex-kuplungos összkerék-meghajtást kapta.

A legnagyobb visszhangot kiváltó újdonság azonban nem ez volt. A Škoda Auto a Genfi Autókiállítás keretében tartotta legújabb tanulmányautója, a Škoda Yeti világpremierjét. A kompakt SUV kategóriába – ahol jelenleg nincs modellje – a Škoda a Yetivel akar belépni, amely méretét tekintve a az A0 és az A szegmens között helyezkedik el. A Škoda Yeti megtestesíti azt a jellemző irányvonalat, amely a jővőbeli Škoda járművek sajátja lesz, és amely a Škoda Roomster koncepcióautónál mutatkozott meg először. Ennek legjellemzőbb jegyei a nagyfelületű szélvédők, a jellegzetes A oszlop és tetőkiképzés – hogy csak a legfontosabb elemeket említsük.

Bár a Yeti tanulmányautó erőteljes vonásokat kapott, mégis egy barátságos designnal akar a jelenleg kapható off-road modellek és SUV-ok közé belépni. Kialakítását tekintve mind a városi, mind a burkolatlan utakon megállja a helyét.