„Piaci vezető szerepünk mutatja, hogy a vásárlók bíznak termékeinkben”- magyarázta Dr. Michael Kern, a Volkswagen személyautó eladásokért és marketingért felelős igazgatótanácsi tagja. A Volkswagen márka Nyugat-Európában (Németországot is beleértve) is első helyet ért el 2006. szeptemberében, az eladások csekély, 1,1 százalékos visszaesése ellenére (az előző hónaphoz képest) és 141 ezer járművet adott át ügyfeleinek. A gépjárműátadások száma 2006. első kilenc hónapjában elérte az 1141500 darabot, ez 6,6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

303000 Volkswagen személyautót adtak át világszerte szeptemberben, ez 4 százalékkal múlja felül 2005 azonos hónapját és az eddigi legmagasabb szeptemberi eredmény. A 2006. január és szeptember közötti 2517000 darabos járműátadás 11,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest és ez is új rekordnak számít az adott időszak tekintetében. Dr. Kern a következőket mondta: „Örülünk ezeknek a rekord eredményeknek. Újabb motivációt jelentenek, hogy további minőségi és árképzési fejlesztéseket eszközöljünk.”

A Golf megőrizte különleges helyzetét, továbbra is Németország legnépszerűbb autója: a Jettával együtt 2006. szeptemberében Németországban az újautó-regisztrációk száma elérte a 21675 darabot, ez 28,4 százalékos részesedést jelent a szegmensben, ez messze a legmagasabb érték a kompakt kategóriában, de minden más méretosztályban is.

Az Eos figyelemre méltó fejlődésen ment keresztül májusi premierje óta, a Volkswagen kupé-kabrió immár negyedik hónapja a német kabrió piac első számú szereplője 13,1 százalékos részesedéssel. A világ első ötrészes kinyitható és csúsztatható kemény tetővel rendelkező sorozatgyártású járművéből újabb 1292 darabot regisztráltak szeptemberben.

A legkisebbek között ismét egyértelműen a Volkswagen Fox vezet 3081 újautó-átadással és 20,5 százalékos piaci résszel. A kisautók között a Polo megvédte első helyét 6836 regisztrációval és 13,1 százalékos piaci részesedéssel. 8260 darab új Tourant adtak át, így a jármű ismét megerősítette vezető szerepét az egyterűek között, 18,8 százalékos részesedésével. Az új Touranra már veszik föl a rendeléseket, a piaci bevezetés november közepén várható.