A fenti lakóautók mindegyikéhez a jelenleg 85 kW (115 LE) és 150 kW (204 LE) közötti teljesítményű dízelmotorral kapható Viano szolgáltatta az alapot. Természetesen valamennyi dízelhez alapáron jár a részecskeszűrő. A modellkínálatot 140 kW (190 LE) és 170 kW (231 LE) teljesítményű hathengeres benzines változat teszi teljessé.

Igény esetén két további ágyat alakít ki a Westfalia a felnyitható sátortető alatt – a Viano Marco Polo eleve ilyen tetővel készül. A felső fekhelyek különösen gerinckímélő, kényelmes ágyráccsal és matraccal rendelkeznek. További előnyük, hogy szabadon szellőznek alulról. Igényes kivitelüknek köszönhetően lakóautóágyak közül elsőként ezek kapták meg az „Aktion Gesunder Rücken e.V.“ egyesület ajánlását.

A becsípődést elkerülendő, a tető lecsukásakor automatikusan behúzódik az utastérbe a sátorponyva. Extrafelszerelésként Easy-up elektrohidraulikus segédlettel is kérhető a lakóautó, ez néhány másodperc alatt felnyitja a tetőt. Mivel csukott tetővel a Mercedes-Benz Viano magassága mindössze 1980 mm, semmi nem korlátozza mindennapos használatát.

Viano Marco Polo korszerű és praktikus berendezéssel

A lakótér bal oldalán található a ruhásszekrény és a konyha. A bútorok felületét alumínium és fahatású dekoráció öltözteti. A konyha kétrózsás gáztűzhelyből, mosogatóból, edénycsepegtetőből, 40 literes kompresszoros hűtőszekrényből, valamint fiókokból és alsó szekrényből épül fel. A konyhaszekrény ajtói esztétikus és ötletes módon alumínium hatású dekorációval ellátott rolómechanizmussal készülnek. Az étkezés céljára szolgáló kihajtható asztal menet közben az oldalsó tolóajtóba süllyesztve foglal helyet. A hátsó komfortülés különlegessége, hogy elektromosan állítható háttámlájának dőlésszöge, és néhány mozdulattal kényelmes franciaággyá lehet átalakítani. Elektromosan felfújható légkamrái nagyban fokozzák mind az ülés, mind a fekvés kényelmét.

Minden igényt kielégít a Viano Fun hátsó ülése

Az ülést mindössze néhány mozdulattal a legkülönbözőbb szállítási feladatokhoz lehet igazítani. Speciális síneinek köszönhetően 2,5 centiméteres ugrásokban változtatható a pozíciója és vele együtt a csomagtartó mérete. Nagyméretű tárgyak szállítása esetén az ülés külön szerszám használata nélkül eltávolítható, vagy egyszerűen átalakítható két méter hosszú kényelmes ággyá.

A hátsó ülésen három darab hárompontos biztonsági öv és ugyanennyi fejtámla, valamint Isofix-gyermekülésrögzítő pontok szavatolják az utasok biztonságát.

A spanyolországi Vitoriában gyártott Mercedes-Benz Viano-k Rheda-Wiedenbrückben alakulnak át lakóautóvá, és innen indulnak kalandos útjukra a világ minden tájára.