„Mind a motorgyártás, mind a járműgyártás területén intenzív munka folyik. Az utolsó negyedévben új termékeket vezettünk be a motorgyártás területén.  A járműgyártásban az utolsó előkészületeket tesszük az Audi A3 Cabriolet szériagyártásának megkezdéséhez. Így a legjobb úton haladunk, hogy megvalósítsuk ez évi terveinket, és ismét sikeres üzleti évet zárjunk.“- mondta Thomas Faustmann az ügyvezetés elnöke a termelési számok nyilvánosságra hozatalakor.

Az első háromnegyed évben tizenegy új motor illetve motorvariáns gyártását kezdtük meg, amelyek közül kiemelkedő jelentőségű a Common Rail technikával rendelkező négyhengeres dízelmotor szériagyártásának kezdete, 46 millió euró összegű beruházási értékkel.

A vállalat további beruházásokat hagyott jóvá a szerszámgyár bővítéséhez 13 millió euró értékben, amelyet a szerszámgyár gépparkjának kiépítésére fordított.

2007. augusztus végén legördült a hétmilliomodik négyhengeres  benzinmotor a gyártósorról. Az négyhengeres motorok gyártása 13 évvel ezelőtt kezdődött, ma három műszakban folyik a termelés közel 1200 munkatárssal.