A tanpálya munkatársai és a meghirdetett programjuk arcának választott 2009-es rali bajnok, Herczig Norbert több alkalommal tartottak előadásokat és bemutatókat különböző egyetemeken. A sorozat most zárult le egy vezetéstechnikai tréninggel és egy ügyességi vetélkedővel, melyet végül a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói nyertek meg gödöllői kollégáik előtt.

2011. május 11-e volt a kezdőnapja annak a nemzetközi közlekedésbiztonsági kampánynak, a „Decade of Action for Road Safety 2011-2020” néven futó eseménysorozatnak, melyet az ENSZ és a WHO hirdetett a világ közútjainak biztonságosabbá tétele érdekében. Mivel a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum már 1998 óta a dolgozik a hazai közlekedésbiztonság javításán, magától értetődő volt csatlakozásuk a kezdeményezéshez.

A vezetéstechnikai tréning előtt a két egyetemet képviselő tanárok és diákok számára egy rövid elméleti képzést tartottak a tanpálya munkatársai, majd jött a hallottak gyakorlatban való kipróbálása a szlalom pályán és a rántópadon. A próbaköröket aztán felváltotta az időre történő feladatmegoldás, és a hallatlanul izgalmasan alakuló egyetemek csatáját végül a győri Széchenyi István Egyetem nyerte a gödöllői Szent István Egyetem előtt.

„Őszintén remélem, hogy a fiatalok nemcsak egy jó kalandként, hanem valóban a biztonságos közlekedésért való tenni akarásuk aktív részeként fognak erre a napra visszaemlékezni. Nagyon bízom benne, hogy hozzájárultunk pár fiatal balesetmentes közlekedéséhez, hiszen ők a jövő nemzedéke. A versenyek alkalmával például a bekötött biztonsági öv engem is megmentett már jónéhány meleg szituációban. Éppen ezért egy életre megtanultam, hogy a saját és a velem utazók biztonsága érdekében mindig bekapcsoljuk, ha autóban utazunk. Hasonlóan fontos, főleg a hideg közeledtével, hogy a gépkocsi abroncsait cseréltessük le télire, és ellenőriztessük, hiszen a kopott, nyári gumik már sok ember életét követelték az utakon” – közölte a három legjobb eredményt elérő fiatalt a program végén megautóztató Herczig Norbert, aki 2009-ben megnyerte az abszolút magyar bajnoki címet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!