A megyében legutóbb pénteken történt komolyabb vadelütés: akkor egy autós az 57-es főúton Szajk és Mohács között gázolt el egy szarvast, ami elpusztult. A kocsiban kétszázezer forintos kár keletkezett. Ilyen és hasonló esetek az elmúlt hetekben igen gyakran történtek Baranyában, az utóbbi két hétben közel tízről szereztünk tudomást.

– Bár a vadveszélyre több szakaszon is figyelmeztető tábla hívja fel a sofőrök figyelmét, a gépjárművezetők gyakran nem tartják be a sebességkorlátozást – véli Gondos Gyula, a vadászkamara megyei szervezetének titkára. – Pedig ezzel néha megelőzhetőek lennének a gázolással járó balesetek, amelyek száma főként azért nőhetett meg az elmúlt időszakban, mert a mezőgazdasági munkákat befejezték, az állatok pedig – téli szállásukat keresve – a tarlókról az erdők felé igyekeznek. Ez az időszak azonban hamarosan véget ér – tette hozzá.

>>> TOVÁBB >>>

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!