A régióban 5 éve futó programban megközelítőleg 3 000 óvoda vesz részt. A program keretében az elmúlt három évben csak Magyarországon több mint 7 700 láthatósági mellényt osztott ki a Goodyear az óvodáknak, ezzel is biztonságosabbá téve a közúti forgalomban leginkább veszélyeztetettnek számító korosztály közlekedését.

Bár folyamatosan csökken azon halálos kimenetelű balesetek száma, amelyekben öt év alatti gyerekek érintettek, a Goodyear Dunlop Tires, mint a világ egyik vezető abroncsgyártója fontosnak tartja a közúti forgalomban résztvevők biztonságának folyamatos növelését. A biztonság a vállalat egyik központi értéke, mely termékfejlesztését is meghatározza, az egyre jobb és biztonságosabb termékeivel azonban csak közvetve tudja szolgálni a közlekedésben résztvevő legifjabbak biztonságát, ezért a Goodyear Biztonságos óvoda programot tartja azon eszköznek, mely révén a legtöbbet tehet az óvodáskorúakért.

A csöpségek biztonságán jelentősen javít már egy láthatósági mellény is, hiszen egy 55 km/h sebességgel haladó vezető közvilágítással ellátott területen 161 méter helyett 388 méterről, nem bevilágított, kesekeny úton, 65 km/h órával haladva pedig már 195 méterről észreveszi a fényvisszaverő mellény viselőjét, két és félszer annyi időt kapva a reagálásra mint egyébként. Ez sok esetben életmentő lehet, éppen ezért a Goodyear, szeretne előb-utóbb minden magyarországi óvodát ellátni a biztonságos közlekedést segítő csomagjával, amely felnőtt és gyerek láthatósági mellényeket, a mellény használatát bemutató DVD-t, öntapadós matricát és tájékoztató plakátot is tartalmaz.

De nem csak az ingyenesen kiosztott láthatósági mellények jelentik a program vonzerejét! A Goodyear külön Facebook oldalt (www.facebook.com/biztonsagosovoda) és honlapot (www.biztonsagosovoda.hu) tart fel a program számára, ahol a felvilágosító tájékoztatás és szórakoztatás mellett rendszeres rajz és énekveresenyek meghirdetésével biztosít lehetőséget az óvodáknak a bemutatkozásra és további értékes díjak elnyerésére.

„Örülünk nekik, hogy az igencsak sok kihívással kecsegtető 2012-es év gazdasági körülményei között is megtaláltuk annak a módját, hogy a Biztonságos Óvoda program számára biztosítsuk az erőforrásokat. Az óvodák intenzív érdeklődése és a kapott pozitív visszajelzések azt mutatják, hogy az óvodák hasznosnak tartják a programot, és ha csak egyetlen balesetet is sikerül megelőzni általa, akkor már elértük a célunkat!” – nyilatkozta Katarina Ardova a Goodyear Közép -Európai régió marketing koordinátora. Az óvodák felvétele a programba már elkezdődött, a helyek száma pedig korlátozott, ezért tanácsos mielőbb sort keríteni a regisztrációra a www.biztonsagosovoda.hu honlapon!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!