Az elsőkerék meghajtású szedán erősségei közé sorolható a kiemelkedő vezetési élmény, a csendes utastér valamint a markáns dizájn. A Cadillac BLS-en azonnal felismerhető, hogy a Cadillac család tagja.
„A legszembetűnőbb jellegzetessége a hangsúlyos függőleges vonalak az autó elején és hátulján.”- mondja Roland Gerber, a Cadillac & Corvette Central Europe Kft. ügyvezető igazgatója.

A V alakú, krómozott hűtőrács markáns Cadillac jegy, amely a csomagartófedélen is visszaköszön. A függőleges hátsó lámpák sem hagynak kétséget afelől, hogy a BLS, egy igazi Cadillac.

Az elmúlt néhány évben a Cadillac termékpalettája teljesen megújult. A Cadillac a CTS szedán bevezetésével tért vissza az európai piacra, amelyet az XLR roadster és az SRX crossover követett. Az STS szedán és az Escalade premierje után eljött az idő, hogy a Cadillac korona ékszere, a BLS is bemutatkozzon a kontinenesen. A BLS-t az európai igényekhez igazodva feljesztették és ez az első Cadillac, amely turbódízel motorral is rendelhető. Az autó arra hivatott, hogy növelje a Cadillac európai eladásait és új ügyfélcsoportok számára tegye vonzóvá a márkát.

A Cadillac BLS négy turbófeltöltéses erőforrással rendelhető. A legerősebb motorral szerelt változat a 2.8 literes V6-os (255 LE), míg a common-rail turbódízel 1.9 literes (150 LE). A két négyhengeres kétliteres turbófeltöltéses motor 175 LE valamint 210 lóerős teljesítmény leadására képes. A maximális 265 illetve 300 Nm nyomatékot már 2500-as fordulatszámon leadja a motor. Ennek köszönhetően az autó már az alacsony sebességtartományokban is nagyon rugalmas.

A márkakereskedői hálózat fejlesztési tervének megfelelően a Cadillac & Corvette Central Europe második magyarországi márkakereskedőként a székesfehérvári székhelyű Szuna Kft.-t bízta meg a Cadillac és Corvette gépjárművek értékesítésésével.

A cégcsoport 2005-ben közel 1000 új személy- és haszongépjárművet adott el, árbevételük meghaladta 3,7 milliárd forintot. A Szuna Kft. ősszel nyitja meg Magyarország első GM multi-brand értékesítési pontját Székesfehérváron, ahol egy bemutatóteremben adnak otthont a Magyarországon forgalmazott összes GM márkának.

Az európai igényeknek megfelelően kialakított prémium középkategóriás szedán már megtekinthető a budapesti Polar Mobil Kft., valamint a Szuna Kft. bemutatótermében.

A Cadillac BLS (1.9 literes turbódízel változat) induló ára Magyarországon 8 226 500 Ft.